Ylimääräinen liittokokous osallistujan näkökulmasta

Osallistuin Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n ylimääräiseen liittokokoukseen lauantaina 8.9.2018. Olen aktiivisesti mukana  Nuva ry:n toiminnassa, joten liittokokoukseen osallistuminen vaikutti itsestäänselvyydeltä.

Liittokokouksessa käsiteltiin liittohallituksen asettama epäluottamuslause puheenjohtaja Kimi Uosukaista kohtaan. Epäluottamuslauseen taustalla oli toive liiton uudistamisesta sekä erimielisyydet siitä, miten liittoa kuuluisi johtaa. Aihe jakoi mielipiteitä, ja päivältä oli odotettavissa paljon keskustelua.

Lue lisää...

Politiikkaviikko innostaa vaikuttamaan

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssin toteuttama Politiikkaviikko on kouluissa järjestettävä valtakunnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä nuorten tietoa ja ymmärrystä politiikasta ja poliittisen vaikuttamisen mahdollisuuksista, sekä antaa valmiuksia seurata ja osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Politiikkaviikkoa vietetään 29.10.-2.11. eri oppilaitoksissa (alakoulut, yläkoulut, lukiot, ammatilliset oppilaitokset). Myös Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. on tuottanut Politiikkaviikkoa varten tuntisuunnitelman.

Lue lisää...

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto kehittää maakunnallisia nuorisovaltuustoja - Mitä kuuluu MaNu-hankkeelle?

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton keväällä 2017 käynnistynyt Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishanke on lähtenyt yhdessä nuorisovaltuutettujen, maakuntien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa aktiivisesti perustamaan ja kehittämään Suomeen maakunnallisia nuorisovaltuustoja Sipilän hallituksen maakuntalakiesityksen pohjalta. Suomeen on tulossa lakisääteinen ylikunnallinen nuorten vaikuttamiskanava, ja tässä on loistava mahdollisuus nuorille päästä aidosti osallistumaan ja vaikuttamaan maakunnallisesti!

Lue lisää...

Seanin ja Matildan kesätyökokemukset Nuva Ry:llä

Haimme molemmat kesätyöpaikkaa Nuva Ry:lta huhtikuun paikkeilla ilmoituksen nähtyämme. Innostuimme heti paikasta, koska olemme kumpikin aktiivisia sekä järjestötoiminnassa että nuorisovaltuustoissa. Sean toimii Järvenpään nuorisovaltuustossa lautakuntaedustajana ja rivijäsenenä ja Matilda on Vantaan nuorisovaltuuston sihteeri sekä myöskin lautaluntaedustaja. Hakemuksen täyttämisen jälkeen kävimme työhaastatteluissa, jonka jälkeen saimme tietää saaneemme paikat.

Aloitimme elämämme ensimmäisen kesätyön kesäkuun 11. päivä maanantaina. Työpäivä alkoi työhön perehdyttämisellä sekä työpaikkaan tutustumisella ja iltapäivällä aloimme tekemään erilaisia toimistotöitä. Seuraavan viikon aikana ehdimmekin tekemään erilaisia tehtäviä laidasta laitaan aina tiedonhankinnasta maksutositteiden kirjaamiseen, erilaisen materiaalin tulostamiseen ja toimiston siivoamiseen. Ensimmäinen viikko huipentui perjantaina 15.6. Nuva Ry:n Huipputapaamiseen, jossa pääsimme toimimaan sihteereinä muutamassa työryhmässä sekä auttamaan yleisissä järjestelyissä. Huippiksessa oli mahtavaa, ja oli hienoa päästä tutustumaan nuvalaisiin ympäri Suomea.

Työpäivät toimistolla Punavuoressa ovat olleet pääosin klo 9-14:30, eli ihan sopivan pituisia. Päiviin on mahtunut paljon erilaisia tehtäviä, ja yksikään päivä ei todellakaan ole ollut samanlainen.

Kesätyöjakso Nuva ry:n toimistolla on ollut mielenkiintoinen. Se on antanut hyviä eväitä ja kokemusta tulevaan työelämään, ja se on innostanut jatkamaan yhä tarmokkaammin työtä nuorten osallisuuden puolesta nuorisovaltuustossa ja järjestökentällä.

IMG_20180613_125043.jpg
IMG_20180613_125123.jpg