Koskettavatko maakunnat nuoria?

Maanantaina starttaa SuomiAreena, joka täyttää Porin yhteiskunnallisista keskusteluista neljän päivän ajaksi. Porissa esillä ovat myös nuoret. Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto, Porin Nuorisovaltuusto ja Lounais-Suomen piiri järjestävät keskustelutilaisuuden Nuoret maakuntia rakentamassa tiistaina 11.7. Teemaan tarttuvat kansanedustajat Mari-Leena Talvitie ja Olli-Poika Parviainen, akatemiatutkija Hanna Wass, valtiovarainministeriön muutosjohtaja Pauli Harju ja liiton puheenjohtaja Kimi Uosukainen.

Miksi tällainen keskustelu tarvitaan, kun maakuntauudistuksen sisältö ja aikataulu tuntuvat elävän joka päivä?

Lue lisää...

Huipputapaaminen 2017

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto järjesti yhdessä Valtion nuorisoneuvoston kanssa Huipputapaamisen historian toista kertaa maanantaina 22. toukokuuta. Huippis kokosi yhteen lähes sata nuorisovaltuustojen edustajaa ympäri Suomen, ja tapahtuman työryhmissä nuoret pääsivät arvioimaan hallituksen kärkihankkeita sekä Suomen tulevaisuutta.

Lue lisää...

Mikä ihmeen Huippis?

Liiton viestinnässä on näkynyt huhtikuun ajan voimakkaasti sanat “huippis” ja “huipputapaaminen”. Mistä oikein onkaan kysymys? #Huippis2017 - eli nuorten vaikuttajien Huipputapaaminen - järjestetään 22. toukokuuta Helsingissä yhdessä Valtion nuorisoneuvoston kanssa, ja tapahtumaan on kutsuttu osallistuja jokaisesta Suomen nuorisovaltuustosta. Mutta miksi jokaisen Suomen nuvan kannattaisi osallistua tapahtumaan?

Lue lisää...

Maakuntarundi lähestyy - are you ready?

Viidessä maakunnassa järjestettävät maakuntarundit koostuvat kuntavierailuista ja viidestä nuorten vaikuttajien tapaamisesta. Kuntavierailut kohdistuvat erityisesti niihin kuntiin, joissa nuorisovaltuustoa tai muuta nuorten vaikuttajaryhmää ei vielä ole. Vierailujen myötä tarkistamme sen, että kohdemaakuntien kaikki kunnat ovat uuden kuntalain ja erityisesti sen 26:n pykälän mukaisia.

 

Lue lisää...

Kuntavaalit takana, vaikuttaminen edessä!

Kuntavaalit ovat nyt ohi. Nuorisovaltuustojen Liiton 15 000 kuntavaaliflaikkua lähti maailmalle ja suuntaviivat kuntien seuraaville neljälle vuodelle ovat rakentumassa! Nuorisovaltuustot ympäri Suomen olivat huikean hyvin mukana tekemässä liiton kuntavaalikampanjaa osallistaen ja kannustaen nuoria omissa kunnissaan lähtemään ehdolle, sekä ottamaan nuoria huomioon päätöksenteossa!

Lue lisää...

Vaikuttavaa vuotta 2017!

Vuoden vaihtuminen tuo aina tullessaan uusia asioita ja raikkaita tuulia. Nuorisovaltuustojen kaudet vaihtuvat, uudet suunnitelmat ja strategiat astuvat voimaan sekä nuvalaiset palaavat vaikuttamistyöhön eri puolilla Suomea. Myös meillä liitossa on suunniteltu tulevaa vuotta ja ennen kaikkea laitettu uusi vaihde silmään, jotta alkaneesta vuodesta voidaan tehdä aiempia vaikuttavampi.

Lue lisää...

#NuoriKunta – nuorten äänet kuuluviin kuntavaaleissa

Tiesitkö, että kuntavaalit ovat nuorisovaltuustojen kannalta tärkeimmät vaalit? Kuntavaaleissa määräytyy kuntasi poliittiset voimasuhteet, joiden mukaisesti kuntaa aletaan kehittämään. Kevään 2017 kuntavaaleissa kannattaa olla hereillä! On tärkeää, että sinä ja nuorisovaltuustosi pidätte nuorten asiat tapetilla. Haastakaa, keskustelkaa ja ideoikaa kuntanne tulevaisuutta.

Lue lisää...

Toiminta tutuksi ja uuniperunalla pitkälle! - eli uusien työntekijöiden fiilikset ensimmäisestä viikosta

Syyskuun alku viiletti ohi hujauksessa perehtyessä Liiton toimintaan ja tutustuessa mahtavaan työporukkaan. Monipuolinen perehdytys on ollut mieluisaa ja luo hyvät puitteet työskentelyn aloittamiselle, samalla se on saanut uusina työntekijöinä olomme tuntumaan tervetulleiksi ja odotetuiksi työntekijöiksi. Nyt alkaa toimistoarki ja olemmekin jo tarttuneet molemmat kiinni omiin hommiimme.

Lue lisää...