Menoa, meininkiä ja kovatasoista koulutusta kevään Aktiivipäivillä

Tämän kevään Aktiivipäivät pidettiin menneenä viikonloppuna 16.-18.3. Ylivieskassa. Menoa ja meininkiä riitti varmasti jokaiselle, ja sitäkin enemmän kovatasoista koulutusta!

Tapahtuman teemana oli vaalit ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen, josta irtosi monipuolista koulutusta niin ABC- kuin HC-tasoisille osallistujille. Viikonloppua tähdittivät vierailevat puhujat Juha Pylväs, Antti Kurvinen ja Kirsi-Marja Stewart.

Pylväs toi tapahtuman osallistujille terveiset Ylivieskan kaupungilta ja muistutti jokaista siitä, etteiväy vaikutuspolut mene kuten oppikirjassa. Jokainen meistä käy erilaisen polkunsa läpi, eikä kenenkään polku ole samanlainen kuin toisella.

Kurvinen piti puheenvuoron omasta vaikuttajapolustaan, ja siitä kuinka paljon Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on siihen vaikuttanut. Samalla hän rohkaisi jokaista etenemään vaikuttajauralla ja hyödyntämään liitosta saatuja oppeja.

Stewart puolestaan kertoi HC-osallistujille nuorten ja lasten osallisuudesta ja osallisuuden valvonnasta.

Puhujien lisäksi toimintaa riitti niin liiton kuin Ylivieskan nuorisovaltuuston järjestämänä. Kaiken kaikkiaan onnistuneena viikonloppuna julkaistiin myös Nuvalaisen käsikirja jokaisen nuorisovaltuutetun elämää ja toimintaa helpottamaan.

Seuraavan kerran koko #nuvaperhe kokoontuu ensi syksynä Hämeenlinnaan syksyn Aktiivipäiville!

Katso kuvia toiminnasta alta, liiton Facebookista ja Instagramista!

  – Petja Kopperoinen, liittohallituksen koulutusvastaava

 

Piiritoimijat tapasivat nuvaperheen kesken ja kouluttautuivat Helsingissä

Piirihallitusten jäsenet kouluttautuivat, tapasivat toisiaan ja viettivät aikaa nuvaperheen kesken Helsingissä 3.–4.2.2018. Koulutuksen yhteydessä julkaistiin Piiritoimijan käsikirja, joka on uuden uutukainen työkalu ja tietopankki kaikille piiritoimijoille. Käsikirja julkaistaan piakkoin myös verkossa sähköisenä versiona.

Lue lisää...

Koskettavatko maakunnat nuoria?

Maanantaina starttaa SuomiAreena, joka täyttää Porin yhteiskunnallisista keskusteluista neljän päivän ajaksi. Porissa esillä ovat myös nuoret. Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto, Porin Nuorisovaltuusto ja Lounais-Suomen piiri järjestävät keskustelutilaisuuden Nuoret maakuntia rakentamassa tiistaina 11.7. Teemaan tarttuvat kansanedustajat Mari-Leena Talvitie ja Olli-Poika Parviainen, akatemiatutkija Hanna Wass, valtiovarainministeriön muutosjohtaja Pauli Harju ja liiton puheenjohtaja Kimi Uosukainen.

Miksi tällainen keskustelu tarvitaan, kun maakuntauudistuksen sisältö ja aikataulu tuntuvat elävän joka päivä?

Lue lisää...

Huipputapaaminen 2017

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto järjesti yhdessä Valtion nuorisoneuvoston kanssa Huipputapaamisen historian toista kertaa maanantaina 22. toukokuuta. Huippis kokosi yhteen lähes sata nuorisovaltuustojen edustajaa ympäri Suomen, ja tapahtuman työryhmissä nuoret pääsivät arvioimaan hallituksen kärkihankkeita sekä Suomen tulevaisuutta.

Lue lisää...