Aika kiittää ja kumartaa

santeri2_500.jpg

Jälleen alkaa yksi järjestövuosi olla pulkassa. Nyt onkin hyvä hetki pysähtyä muistelemaan mennyttä vuotta ja siihen sisältyneitä järjestöhommia. 

Vuonna 1998 perustettu Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on juhlinut tänä vuonna 15-vuotista taivaltaan. Nuoresta iästään huolimatta Nuva ry. on voimakkaassa kasvussa oleva toimija, joka on vakavasti otettava nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien edunvalvoja. 

Liittomme juhlavuosi on ollut poikkeuksellisen menestyksekäs. Koulutustoimintaa on laajennettu valtakunnallisen koulutuskiertueen sekä nuorten osallisuuden parissa työskentelevien osallisuuskoulutuksen sektoreille. Toiminnan volyymiä on kasvatettu ja tietoisuutta nuorisovaltuustoista, nuorten oikeuksista ja nuorten osallisuudesta on lisätty esimerkiksi laajalla tutkimushankkeella. Lisäksi liiton oma nuorten verkkomedia Vaikute.net on kasvattanut suosiotaan huimasti ja tarjonnut nuorille uusia mahdollisuuksia osallistua liiton toimintaan. 

Edunvalvonnallisesti tarkasteltuna vuosi on ollut erinomainen. Tästä kertoo erityisesti tavoitteemme eteneminen nuorisovaltuustojen kirjaamisesta valmisteilla olevaan kuntalakiin. Tämä on merkittävä paalu liittomme historiassa – tavoite nuorisovaltuustojen saamisesta kaikkiin Suomen kuntiin on jälleen askeleen lähempänä toteutumistaan. 

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton ensisijainen tavoite on kuitenkin ollut tarjota yhä useammalle nuorelle osallistumisen ja vaikuttamisen kokemuksia. Tämän puolesta niin liittohallituksen jäsenet, toimiston väki kuin aktiiviset piiritoimijatkin ovat tehneet lujasti töitä. Tärkeimmät tekijät löytyvät kuitenkin kentältä, sillä paikalliset nuorisovaltuutetut työskentelevät ahkerasti suomalaisten nuorten hyväksi. On teidän ansiotanne, että tälle liitolle löytyy sijaa tässä järjestöjen luvatussa maassa. 

Nyt on aika kiittää ja kumartaa. On ollut hienoa toimia Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtajana vuonna 2013. Nöyrä kiitos teille kaikille, jotka olette osaltanne vaikuttaneet tähän vuoteen. Omat järjestöhommani jatkuvat vuoden alussa, kun starttaamme uuden liittohallituksen voimin tuleviin koitoksiin ja haasteisiin. 

Rauhallista Joulua & Vaikuttavaa Uutta Vuotta 2014!


Santeri Lohi
puheenjohtaja
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva ry.