Nuoret poliittisen päätöksenteon keskiöön

Vuoden alusta toimikautensa aloittanut liittohallitus järjestäytyi viime viikonloppuna Helsingissä pidetyssä kokouksessaan. Vastuut jaettiin, toimintasuunnitelmaa vietiin käytännön tasolle ja liiton strategisia linjauksia suunniteltiin. 

Mitä vuosi 2014 tuo tullessaan? Tänä vuonna Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton painopisteet ovat liittokokouksen päätösten mukaisesti paikallisessa ja valtakunnallisessa edunvalvonnassa, piiritoiminnan uudistamisessa sekä koulutustoiminnassa. 

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Edunvalvonnallisena painopisteenä on tänä vuonna uudistettava kuntalaki ja siihen tehtävät kirjaukset nuorisovaltuustojen asemasta. Meille on tärkeää, että erinomaiseksi koettu kuulemismalli tullaan vakinaistamaan maanlaajuisesti. Näin pystymme turvaamaan nuorten vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuudet yhdenvertaisesti kautta maan. Laitamme paukkuja myös meneillään olevaan sote-uudistukseen. Haluamme, että palveluiden käyttäjät, erityisesti nuoret, pääsevät aidosti vaikuttamaan tuleviin palvelurakenteisiin. Sekä kunta- että sote-uudistuksella on merkittäviä vaikutuksia kaikkien elämään. Nuoria ei voi sivuuttaa näin merkittävässä päätöksessä.

Myös jäsenistö on keskiössä tämän vuoden toiminnassa. Painotamme erityisesti liiton laadukkaiden koulutusten jatkuvaa kehitystyötä ja piiritoiminnan uudistamista niin, että toiminta vastaa paremmin jäsenten tarpeita. Yhdistys on olemassa jäsentensä takia ja tästä periaatteesta haluamme pitää kiinni. 

Liiton puheenjohtajana toivon, että yhteys paikallistasolta keskusjärjestöön vahvistuu entisestään. Autamme paikallisia toimijoita, vastaamme kysymyksiin sekä tarjoamme edunvalvonnallista tukea. Olkaa yhteyksissä, mikäli teillä herää ideoita, kysymyksiä tai haluatte muuten vaan rupatella. 

Tehdään tästä vuodesta vaikuttava yhdessä. 

Santeri Lohi

puheenjohtaja 
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva ry.