Vaikuta!

Vaikuttaminen. Siinäpä vasta sana. Sana, jota olen tässä viime viikkoina miettinyt ja käyttänyt varmasti enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Olen miettinyt, mitä se tarkoittaa ja miten se näkyy tehtävässäni Nuva ry:n uunituoreena tiedottajana. Ainakin se tarkoittaa sitä, että työssäni yritän vaikuttaa nuorten vaikutusmahdollisuuksiin viestimällä vaikuttavasti vaikuttajille.

Yleensä vaikuttajiksi mielletään pukumiehet ja -naiset Arkadianmäellä ja korkeissa viroissaan. Heidät, joilla on valtaa vaikuttaa meidän tavallisten tallaajien elämiin niin hyvässä kuin pahassa.  Minä ja muut nuvalaiset kuitenkin uskomme, että jokainen meistä voi olla vaikuttaja. Siihen ei tarvita kuusinumeroista vuosipalkkaa tai mittavaa ansioluetteloa, ainoastaan halu muuttaa asioita, jotka kokee tärkeiksi.

Minä vaikutun päättäväisyydestä, jolla nuoret itse tekevät töitä vaikutusmahdollisuuksiensa parantamiseksi ja toivonkin että osaan viestiä vaikuttavasti myös heille. Nippanappa virallisen nuori-termin piiriin kuuluvana en voi kuitenkaan väittää olevani täysin inessä skenessä, joten heitän pallon teille ja pyydän apua. Yksi tärkeimmistä vaikutuskanavistamme on nettimedia Vaikute.net, joka nimensä mukaisesti haluaa olla vaikuttava - puhua nuorille nuorten äänellä. Nyt kaipaan nopean toiminnan joukkoja Vaikutteen toimittajakuntaa. Jos sisälläsi asuu pieni toimittajanpoikanen, salapoliisi tai valokuvin maailmaa dokumentoiva reportteri, haluan sinut riveihimme! Vaikute.net:in toimittajakunnan rekrytointi on käynnissä 15.-31.10 ja lisätietoja sekä hakuohjeet löydät tältä sivustolta Tiedotteet-osiosta. 

PS: Jos kynäily ei ole heiniäsi, mutta sinulla on ajatus siitä miten tai mihin Vaikute voisi vaikuttaa, mieletön juttuidea tai vaikka uutisvinkki - vaikuta! (paula.toivanen@nuva.fi)