Maailmaa hallitaan kokoustekniikalla

Suomi on satojen järvien, järjestöjen ja järjestönuorten luvattu maa. Yhteiskuntamme tukee voimakkaasti nuorten osallistumista sekä kolmannen sektorin toimijoita, kuten erilaisia nuoriso- ja opiskelijajärjestöjä. Lähes joka viikonloppu jossain päin maata nuoria kerääntyy yhteen erilaisiin sosioekonomisiin taustoihin, ideologioihin tai ikään katsomatta. Yhteisöllisyys, silmissä liekehtivä innostus ja vahva usko asiaansa kokoaa nuoria yhteen parantamaan maailmaa. Näissä tapahtumissa ja kokouksissa pohditaan, väitellään, ideoidaan, kyseenalaistetaan, kouluttaudutaan ja laitetaan itsensä täysillä likoon. 

Maailma ei nimittäin ole vielä valmis. Koulujen seiniin nojailevat, kovaan ääneen valittavat ja marisevat opiskelukaverit ovat aina ärsyttäneet minua. Vain yksi palaute, sähköposti, kannanotto, yleisönosastokirjoitus tai puhelu virkamiehelle voi ratkaista epäkohdan. Sillä joskus valittaminen on erittäin helppoa muuttaa vaikuttamiseksi yhdessä. Juuri näitä valittajia olen aina kannustanut porukalla mukaan esimerkiksi puolue-, oppilaskunta- ja nuorisovaltuustotoimintaan.

Järjestömaailma antaa nuorille sanoinkuvailemattoman paljon. Se on näköalapaikka yhteiskunnan toimintaan. Järjestötoiminta kasvattaa ihmisenä ja antaa loistavia tietoja ja taitoja elämään: jos onnistut myymään itsesi satapäiselle liittokokousyleisölle, onnistut myös myymään itsesi tulevalle työnantajallesi. 

Innovatiiviset ja innokkaat järjestönuoret ovat yhteiskuntaamme suuri voimavara. Meistä nousevat tulevaisuuden kehittäjät, poliitikot, johtajat ja asiantuntijat. Vaikuttamalla ja verkostoitumalla jo nuorena luot ympärillesi täysin uusia ovia avattavaksi. Ole ylpeä järjestönuori ja nappaa se kitisevä kaverikin mukaan toimintaan!

Loistavaa alkanutta järjestövuotta kaikille!

Aleksi Koivisto
liittohallituksen jäsen
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto - Nuva ry.