Wind of Change

paavilainen.jpg

Otsikon mukaisesti aistin viime perjantaina muutoksen tuulia. Tuolloin järjestimme Edustajiston syyskokouksen Turussa ensimmäistä kertaa seminaarina. Tällä kertaa kokousta ei pidetty vanhaan malliin esityslistojen mukaan, vaan kokous koostui erilaisista työpajoista ja puhujista.

Syyskokouksessa kerrottiin muun muassa nuorisovaltuustojen menestystarinoista ja liittarimenettelystä. Näiden lisäksi kansanedustaja Ilkka Kanerva oli paikalla kertomassa kokemuksiaan vaikuttamisesta sekä antamassa ohjeita tulevaisuutta varten. Kanervan vierailu oli kiinnostava ja olen iloinen siitä, että hän pääsi osallistumaan tapahtumaamme.

Olen toiminut Edustajiston työvaliokunnassa jo kahden kauden ajan. Ensimmäisenä kautena toimin organisaatiovastaavana ja tämän kauden ajan olen toiminut työvaliokunnan puheenjohtajana. Kahteen vuoteen on mahtunut paljon. Viime vuoden maaliskuussa Edustajisto päätti uudistaa toimintaansa ja siitä lähtien Edustajiston toiminta on muuttunut huomattavasti.

Muutosten myötä kokeilimme syyskokouksessa ensimmäistä kertaa konferenssimallia eli seminaaria. Mielestäni seminaari oli onnistunut, vaikka lopun ideointiin käytetty aika hupenikin vartista muutamiin minuutteihin. Toivon, että osallistujat viihtyivät syyskokouksessa ja saivat vinkkejä nuorisovaltuustotoimintaan sekä tulevaan liittokokoukseen. Kiitoksia vielä kaikille osallistujille! Olette mahtavia! Käykää laittamassa rohkeasti palautetta tapahtumasta. Otamme mielellämme vastaan risuja ja ruusuja, jotta voimme tehdä seminaarista tulevaisuudessa entistä paremman ja vaikuttavamman.

Vaikka seminaari menikin hyvin, vielä on tehtävää jäljellä. Muutoksen tuulet eivät ole vielä ohi, vaan Edustajistosta on muotoutumassa tulevaisuudessa jotain aivan ennennäkemätöntä. Jotain, jolla on kysyntää meidän liitossa sekä nuorisovaltuutettujen keskuudessa. Stay in touch!

 

Terkkuja ja nähdään liittarissa!

Joonas Paavilainen

työvaliokunnan puheenjohtaja