Kiitos.

Viisi vuotta Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva ry:n liittohallituksessa ovat lipumassa kohti päätepistettään. Vuoden vaihteessa kapteenin ruoriin hyppää liittokokouksessa Tampereella valittu Kimi Uosukainen. Vielä ennen kapulanvaihtoa on aika sanoa muutama sananen kuluneista vuosista ja ehkä hieman tulevista.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ei ole itselleni pelkkä järjestö. Sitä se ei tosiaan ole ollut enää useaan vuoteen. Nuorisovaltuustotoiminta on minulle intohimo ja nuorten äänen esille saaminen on osoittautunut entistä tärkeämmäksi niin kunnallisessa kuin valtakunnallisessa päätöksenteossa. Toiminnallemme on jatkuvasti kysyntää.

Liittomme on mennyt valtavasti eteenpäin. Olemme kasvaneet vaikutusvaltaiseksi, vakavasti otettavaksi nuorten oikeuksien edunvalvojaksi, joka on myös haluttu yhteistyökumppani. Tämän kaiken me olemme saavuttaneet yhdessä. Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto tullaan tulevaisuudessa muistamaan järjestönä, joka muutti yhteiskuntaamme ja tästä meidän kaikkien tulee olla ylpeitä.

Yksi hienoimpia hetkiä oli kuluneen vuoden perjantai 13. päivä maaliskuuta. Tuolloin, kuten moni tätä lukeva varmasti tietää, eduskunta löi sinettinsä nuorisovaltuustojen kirjaamiselle uuteen kuntalakiin. Jatkossa kaikissa kunnissa on oltava nuorisovaltuusto tai vastaava vaikuttajaryhmä. Nuorisovaltuustojen toiminta tulee olemaan entistä vaikuttavampaa ja paremmin resursoitua. Tulevaisuudessa nuorisovaltuustot eivät joudu enää perustelemaan omaa olemassa oloaan vaan voivat luottaa siihen, että puitteet nuorten vaikuttamiselle ovat kunnossa.

Liittomme on minulle kovin rakas. En tiedä, mitä tekisin tällä hetkellä, jos en olisi 2009 lähtenyt mukaan Jyväskylän nuorisovaltuustoon ja sitä kautta ensimmäiseen Nuva ry:n tapahtumaan, Huipputapaamiseen. Reilun viidenneksen tähänastisesta elämästäni olen käyttänyt tavalla tai toisella nuorisovaltuustotoiminnan, nuorten osallisuuden ja oikeuksien puolesta puhumiseen. Se on pitkä aika, mutta nyt on tultu tämän aikakauden päätepisteeseen. Tilaa on annettava uusille, innokkaille ja koko sydämellään toimintaa toteuttaville tyypeille. Seniorin on aika eläköityä.

Viimeiset kolme vuotta ovat olleet elämäni parasta ja samalla kauheinta aikaa. Vuodet ovat kuitenkin antaneet enemmän kuin ottaneet ja vaikka välillä on tehnyt heittää hanskat tiskiin, niin niistäkin hetkistä on päästy yli.

Intohimo, tahto ja sitkeys ovat asioita, jotka ovat vieneet itseäni eteenpäin. Toivon, että muistatte antaa itsellenne välillä aikaa olla, aikaa nauttia siitä, mitä on saanut aikaan. Toivon, että te jatkatte nuvaperheen yhteenkuuluvuuden tunteen edistämistä. Toivon, että olette täysillä mukana kaikessa, mitä ikinä teettekään. Maailma on meidän ja me voimme muuttaa sitä.

Haluan vielä kerran kiittää teitä kaikkia. Liittomme aktiiveja, nuorisovaltuutettuja ympäri maan, sidosryhmätoimijoitamme sekä työntekijöitämme. Kiitos, että olette olleet mukana tässä matkassa. On aikani hypätä jälleen tuntemattomaan ja nähtäväksi jää, onko samanlainen vuoristorata luvassa.

 

Rentouttavaa joulunaikaa ja vaikuttavaa uutta vuotta 2016 toivottaen,

 

Santeri