Vaalikevät on vaikuttamisen paikka

Kimcrop.jpg

Hei sinä, just sä siellä! Miten lähestyvät eduskuntavaalit näkyvät sinun elämässäsi? Edessäsi on yksi merkittävimmistä mahdollisuuksista vaikuttaa, saitpa sitten äänestää vaaleissa nyt, tai vasta tulevaisuudessa. Vaalikevään huuma on pian käsinkosketeltavaa, kun ehdokkaat ja puolueiden kärkinimet aloittavat kiertueensa ja jalkautuvat kansan keskuuteen. Mediassa keskustellaan yhteiskunnallisista aiheista ja politiikkaan liittyviä tilaisuuksia, kampanjoita ja tempauksia järjestetään likipitäen jokaisessa Suomen kylässä. Kuinka sinä ajattelit hyödyntää tilaisuuden ja vaikuttaa?

Kehotan vahvasti jokaista meistä käyttämään tilaisuuden hyödykseen ja vaikuttamaan eduskuntavaalien yhteydessä itselle tärkeisiin aiheisiin. Osallistumalla vaalitilasuuksiin, järjestämällä erilaisia vaalipaneeleja ja esittämällä ehdokkaille kysymyksiä voi nostaa haluamansa aiheen keskusteluun ja saada ehdokkaat pohtimaan kyseistä asiaa. Myös toreilla ja vaalikojuilla jokaisella meistä on mahdollisuus päästä keskustelemaan ehdokkaiden kanssa ja haastamaan heidän näkemyksiään. Uudet näkökulmat ovat tärkeitä ehdokkaille, joista osa on myös tulevia päättäjiämme. Sinulla on mahdollisuus istuttaa ajatuksen siemen ja edistää omia näkemyksiäsi!

Eduskuntavaalit ovat kansalaisten vaikuttamispaikka. Niissä ylin päätösvalta maamme asioista on jakautunut jokaiselle äänioikeutetulle. Edelliset neljä vuotta se on ollut lainassa eduskunnassa, ja tänä keväänä jokainen päätöksentekijä on kansalle tilivastuussa teoistaan päättäjänä. Valvothan sinäkin päättäjiesi toimintaa? Valvomisoikeuden lisäksi on myös tärkeää pitää kiinni oikeudestasi tehdä itsenäinen valinta vaaleissa. Eduskuntavaalien tulos vaikuttaa lukuisilla tavoilla jokaisen suomalaisen arkielämään, eikä ole siksi yhdentekevää kenellä äänensä ja muun tukensa antaa.

Vaalihulinat ovat myös oiva paikka saada tärkeää ja käytännöllistä tietoa politiikasta. Puoluevalintasi, päätöksesi tukea ehdokasta tai äänestää vaaleissa edellyttävät tietoa ja harkintakykyä. Niitä voit hyvin kerryttää vaalikevään aikana. Ehdokkaat ovat lähellä niin sosiaalisessa mediassa kuin toreilla ja kauppakeskuksissakin, joten hyödynnä tilaisuutesi - kysy ja haasta.

Nuori, älä hukkaa tilaisuuttasi vaikuttaa näin vaalien alla!

Kimi Uosukainen