Nuorten potentiaali on käyttämätön luonnonvara

Nyt alkaa olla käsillä se aika, kun nuoret hankkivat kesätöitä. Osa työpaikoista avasi rekrytointisivunsa jo vuoden alussa ja osa vasta hiljattain tai lähiviikkoina. Nuoria työllistävät etenkin esimerkiksi suuret marketit ja kauppaketjut, mutta olisi tärkeää, että myös yrittäjät palkkaisivat nuoria kesätyöläisiä. Lyhytkin työpätkä hyödyttää nuorta, ja yrittäjät voisivatkin ottaa esimerkkiä vaikkapa Sokos-ketjusta, joka on palkannut nuoria kahden viikon mittaisille tutustumisjaksoille.

Nuoret hakevat vuosittain kesätöitä muun muassa sen takia, että haluavat saada palkkaa, jota käyttää omiin ostoksiin. Vanhemmat antavat varmasti lapsille ja nuorille rahaa tarkoituksiin joihin he sitä tarvitsevat, kuten harrastuksiin ja välttämättömiin hankintoihin, mutta on silti tosiasia, että nuoresta tuntuu hyvältä käyttää itse tienaamaansa rahaa. Varsinkin kun täysi-ikäisyys häämöttää, kuten itselläni, on kynnys pyytää rahaa vanhemmilta noussut jo korkeaksi. Nuori ajattelee, että hänen olisi pärjättävä omillaan.

Vaikka rahan ansaitseminen on isossa roolissa kesätöitä hakiessa, on tärkeää muistaa, että nuoret hakevat kesätöistä myös kokemusta tulevaisuutta varten. Töitä ei saa, jos ei ole kokemusta, mutta kokemusta ei saa jos ei ole töitä. Ikuinen oravanpyörä, josta ei pääse irti ellei nuorta saada tutustumaan työelämään jollekin sen osa-alueelle. Se työ, joka tarjolla on - oli se mikä tahansa - on yleensä mieluinen. Se on aina yksi askel lähemmäksi seuraavaa työpaikkaa, jonka saamisen mahdollistaa se kuuluisa työkokemus.

Tässä siis viestini teille, jotka olette työnantajia: Vaikka Suomen taloustilanne olisikin kehno, niin palkatkaa nuoria töihin edes lyhyiksi ajanjaksoiksi. Näin teette oman osanne varmistaaksenne, että Suomen seuraava työssäkäyvä sukupolvi pääsee työn makuun ja urillaan alkuun. Nuorissa on paljon potentiaalia, älkää jättäkö sitä käyttämättä!

Veera Hellman