#NuoriKunta – nuorten äänet kuuluviin kuntavaaleissa

Nuva_2_7214.jpg
Tiesitkö, että kuntavaalit ovat nuorisovaltuustojen kannalta tärkeimmät vaalit? Kuntavaaleissa määräytyy kuntasi poliittiset voimasuhteet, joiden mukaisesti kuntaa aletaan kehittämään. Kevään 2017 kuntavaaleissa kannattaa olla hereillä! On tärkeää, että sinä ja nuorisovaltuustosi pidätte nuorten asiat tapetilla. Haastakaa, keskustelkaa ja ideoikaa kuntanne tulevaisuutta.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto haluaa tukea jäsenistöään #NuoriKunta – brändiä kantavalla kampanjalla. Kampanjalla halutaan nostaa liiton omia kuntavaalitavoitteita framille. Näissä tavoitteissa tuodaan esille nuorille tärkeitä teemoja. Liitto kannustaakin jäsenistöään pitämään yllä nuorekasta keskustelukulttuuria. Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto haluaa tarjota jäsenistölleen tukea kuntavaaleissa. Nuorisovaltuustoille tullaan lähettämään tukipaketti, josta löytyy tietoa ja vinkkejä kuntavaaleihin.

Jäsenistömme on aktiivinen ja fiksu. Siksi rohkaisemmekin nuorisovaltuutettuja ympäri maan pohtimaan ehdokkuutta kunnallisvaaleissa. Jo pitkään, on kunnissa valtuustojen keski-ikä ollut korkea. Sitä ei tule madaltamaan muut kuin nuoret. Nuoret ovat myös merkittävä ryhmä kuntalaisia, joille kuuluu oikeus vaikuttaa kunnan asioihin. Mekin tarvitsemme ehdokkaita, nuoria valtuutettuja jotka vievät asioitamme eteenpäin. Yksin ei kukaan jää. Liitto tarjoaakin nuorisovaltuusto taustaisille ehdokkaille omia verkostoja, #NuvaEhdokas – verkostoja. Liittomme piirit tulevat luotsaamaan näitä verkostoja ja niiden tarkoituksena on olla tuki- ja vuorovaikutusverkko nuorille ehdokkaille. Liitto haluaa tukea nuorta ehdokkuutta.

Kampanjaan osallistumiseen kannustaa myös nuorisovaltuustoja ja piirejä aktivoiva kilpailu. Kilpailulla halutaan motivoida osallistumaan kuntavaalipöhinään. Tästä kilpailusta lähetetään tietoa joulukuun alussa, kuntavaalipaketin yhteydessä.

#NuoriKunta – kampanja starttaa liittarissa. Sitä ennen voi kuitenkin jo alkaa virittäytymään vaalitunnelmaan. Kannustankin kaikkia teitä olemaan aktiivisia kuntalaisia, jotka osallistuvat kuntavaalipöhinään – ja miksei myös ehdolle.  Barack Obaman sanoin; ”Your voice can change the world”.

Jesse Kosonen

Edunvalvonnasta vastaava hallituksen jäsen