Tervetuloa nuvapj:n arkeen!

Mitä valtakunnallisen nuorisojärjestön puheenjohtaja tekee? Mihin kaikki päivät oikein vierähtävät? Uutena puheenjohtaja päätin selvittää asiaa ja postasin viikon ajan päivittäiset aikatauluni Facebookiin. Iltaisin kävin vielä lisäämässä päiväkirjamerkintöjä niistä fiiliksistä, joita oli päivän aikana syntynyt. Tästä blogista näet, millaista työtä on Nuva ry:n puheenjohtajana toimiminen - tervetuloa puheenjohtajan arkeen!

Perjantai 19.2.2016 

9.00 Hommia toimistolla, sähköposteja
10.00 Toimiston sisäinen palaveri
12.00 Lounas ja ajatustenvaihtoa liiton kunniajäsenen kanssa
13.30 Palaveri SLL:n kanssa
15.30 Viikonlopun ja ensi viikon valmistelua, kaksi blogia
21.52 Junamatka Ouluun alkaa, palaveri vpj:n kanssa

Työntäyteinen päivä jatkuu vielä yöjunassa Ouluun, jossa huomenna piirihallituksen tapaamista ja kouluttamista. Tänään mentiin (taas) aika kiireisissä meiningeissä viikonloppua ja ensi viikkoa valmistellessa. Oli ilo tavata liiton ex-pj. Korpista, saada vinkkejä puheenjohtajuuteen ja luovuttaa hänelle kunniajäsenen kunniakirja. Palaverissa SLL:n kanssa puolestaan saatiin yhteistä kampanjaa taas piirun verran eteenpäin ja astetta konkreettisemmaksi. Osaavaa porukkaa ja mukava todeta, että järjestöjen välit ovat hyvät - meissä on voimaa! Tuli myös hoidettua lukuisia pikkuasioita, mistä merkkinä lukemattomia sähköposteja on vähän vähemmän. Sellainen perjantai 19. päivä!

 

Päiväohjelma lauantai 20.2.

Palaveeraamista vpj:n kanssa ja sähköposteja
7.50 Yöjuna saapuu Ouluun
9.00 Lapin ja Oulun piirien koulutus alkaa
13.00 Tavoitekeskustelun vetäminen piirihallituksille
15.00 Yhteistä ajanviettoa aktiivien kanssa
          Blogin ja esitysten kirjoittaminen lihalle
21.20 Yöjuna Helsinkiin lähtee

Juna kulkee vaan - tällä kertaa yöjuna Oulusta Helsinkiin. Takana on rankka, mutta sitäkin mahtavampi päivä Oulun ja Lapin piirien hallitusten kanssa. Koulutus antoi varmasti paljon valmiuksia piiritehtäviin ja tavoitekeskustelussa luotiin yhteistä kuvaa nuorisovaltuustotoiminnan tulevaisuudesta Pohjois-Suomessa. Piireissä on innostunutta ja huippua porukkaa, joka varmasti saa paljon aikaiseksi! Vapaamuotoinen oleminen ja jutteleminen antoi ainakin minulle paljon, perästä kuuluu varmasti. Hyvä Lappi ja Oulu, kiitos puheenjohtajille Kaisalle ja Hennalle jo nyt! Kiitos myös vpj. Laurille reissun järjestelyistä ja kouluttamisesta. Tästä on hyvä jatkaa muutaman työasian jälkeen unten maille. 

 

Päivän agenda 21.2.

8.30 Juna saapuu Helsinkiin (myöhässä alk. per.)
10.30 Aamupala ja ajatustenvaihtoa liiton aktiivin kanssa
12.00 Liiton strategiatyöryhmän kokous toimistolla
17.00 Alumnin tapaaminen ja alumnityön pohtiminen
20.00 Sähköposteja ja esityksiä liittohallituksen kokoukseen

Päiväkirjamerkintöjä: makuuvaunussa nukkuu sikeästi, strategia edellyttää moniuloitteista ajattelua ja nuvaperheestä saa hyviä kavereita. Strategiatyöryhmässä pääsimme heti kiinni isoihin aiheisiin, kuten liiton missioon, visioon ja arvopohjaan. Tammikuussa päättyneestä strategiakyselystä on erittäin paljon hyötyä, kunhan sen tuloksia malttaa vain rauhasta analysoida. Seuraavan liittohallituksen kokouksen valmistelut etenevät mukavasti - pitkä esityslista on pian jo valmiina. Sellainen monipuolinen päivä, nyt unta väliin!

 

Ohjelma 22.2. 

9.00 Päivän valmistelua ja muiden kiireellisten asioiden hoitamista
10.00 Piiri- ja edunvalvontasektorin toimistopäivä (keskusteluja ja tekemistä lihalaisten kanssa toimistolla)
17.00 Toimistopäivä päättyy
18.00 Piirin puheenjohtajan tapaaminen
          Myöhään illalla deadline esityksille liittohallituksen kokoukseen

Ideoinnin täyteinen päivä! Toimistopäivässä liittohallituksen jäsenet ja työntekijät pääsivät yhdessä visioimaan ja kehittämään. Matka kohti parempaa ja vaikuttavampaa liittoa jatkuu! Piirin puheenjohtajan tapaaminen ja "ulkopuolisen" arvio antoi ajattelunaihetta. Lisää tällaisia tapaamisia ja keskustelukulttuuria! 

 

Päivän aikataulut 23.2.

Sähköpostien hoitamista ja liittohallituksen kokouksen valmisteluja

11.30 Edunvalvontatapaaminen järjestön kanssa
14.00 Toimistopalaveri ja puheenjohtaja tavattavissa
16.30 Tapaaminen aktiivin kanssa
19.00 Ilta partiohommien parissa

Vauhdikas päivä liittohallituksen kokouksen ja huomisen puheenjohtajiston valmistelujen merkeissä. Toimisto toteuttaa palvelujärjestön tehtävää rivakalla otteella, hommat etenevät hyvin. Joskin paljon on tehtävää. Uusia avauksia täysin uuden mahdollisen yhteistyötahon kanssa, se ilahduttaa. Päivän extempore edunvalvontapiipahdus eduskunnassa kuvasi myös hyvin arkea.

 

Ohjelma 24.2.

9.00 Juoksevien asioiden hoitamista toimistolla
11.00 Puheenjohtajisto
16.00 Tapaaminen sosiaali- ja terveysministeriössä
18.00 Pjston jälkitoimet ja lihan valmistelu

Päivällä rapsakka kuuden tunnin puheenjohtajiston kokous: asiat etenevät hyvin ja seuraavassa liittohallituksessa käsittelyssä olevat koulutus- ja piiriuudistukset (toimintasuunnitelman kärkihankkeita) ovat hyvällä mallilla. Tapaaminen STM:n kanssa meni nappiin, toivottavasti kohta päästään julkistamaan yhteistyön tuloksia. En malta odottaa! Illalla olikin sitten edessä tuntikaupalla pieniä asioita ja myöskin sellaisia, joita en aamulla osannut edes arvata. Sellaista on puheenjohtajan arki!

 

Päivän meiningit 25.2.

Juoksevia asioita: asioiden kommentointia sähköpostitse
9.00 Puheenjohtaja-pääsihteeri -tapaaminen (asioiden valmistelua ja esimiestyötä)
11.30 Tapaaminen SLL:n kanssa yhteistyökuvion puitteissa
         Blogin kirjoittaminen liitolle
15.40 Junalla Lahteen yhdistysasioita hoitamaan
          Viikonlopun ja ensi viikon valmistelua

Niin kiireiset pari päivää, ettei ole edes ehtinyt somea päivitellä. Perjantaina viimeisteltiin asioita hullunraivolla, jotta päästiin viettämään toimiston tyky-päivää. Upea jengi meillä töissä ja suuri kiitos muille työmaille siirtyvälle projektityöntekijä Siinalle! Tänään päivä menikin sitten Savo-Karjalan piirihallituksen koulutuksessa ja tavoitekeskustelussa. Huippuporukka vankkaa kokemusta ja uutta intoa - tsemppiä!

Huomenna on tämän "mitä nuvapj tekee?" -tempauksen viimeinen päivä. Jännittävää!

 

Päivän ohjelma 28.2.

Kokousvalmisteluja, sähköposteja
10.30 Edustajiston työvaliokunnan viimeinen tapaaminen
13.12 Juna Kouvolaan
15.00 Kaakkois-Suomen piirihallituksen koulutus ja tavoitekeskustelu
20.00 Juna Helsinkiin
           Seuraavan viikon suunnittelua, sähköposteja

Tämän päivän ja viikon työt nyt takana! Aamupäivästä arvioitiin mennyttä Edustajisto-taivalta, suunniteltiin tulevaa ja kiitettiin tehdystä työstä. Kiitos työvaliokunta! Iltapäivä ja ilta hujahti Kouvolassa mainioiden piiriaktiivien kanssa. Kiitos myös teille arvokkaasta panoksestanne nuva-aatteen eteen! Näillä fiiliksillä (ja kunnon yöunilla) kelpaa aloittaa uusi viikko. Näin päättyi myös viikon kestänyt puheenjohtajan päiväkirja. Tällaista hommaa #‎nuvapj tekee!

Tässä viikonmittainen makupala siitä, millaista on toimia Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtajana. Takana on kaikkiaan yli 2300 kilometriä raiteilla tai bussissa ja liki kolmenkymmenen liiton aktiivin tapaaminen. Matkaaminen ja tapaamiset ovat tehneet yhden asian selväksi: meillä on nuvaperheessä koolla loistava porukka tulevaisuudenuskoisia toimijoita, jotka ovat myös valmiita pistämään itsensä likoon paremman nuva-toiminnan vuoksi. Kiitos teille kaikille, olette mahtavia – ollaan yhteydessä!

 

Kimi Uosukainen,

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtaja