Hyvä meininki kantoi viikonlopun yli Aktiivipäivillä

Aktiivipäivät ABC&HC järjestettiin Lempäälässä 13.–15.10.2017. Tapahtumissa kouluttauduttiin, keskusteltiin, pidettiin hauskaa ja tavattiin uusia sekä vanhoja nuvaperheen jäseniä hyvän meiningin kantaessa viikonlopun yli. Aktiivipäiville osallistui noin 150 skarppia nuvalaista.

Puhujina Aktiivipäivillä olivat mm. kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, kuntaliiton tutkimus- ja kehitysjohtaja Jenni Airaksinen, Pirkanmaan maakuntajohtaja Esa Halme sekä kansanedustaja Olli-Poika Parviainen. Lisäksi osallistujia kouluttivat liiton omat kouluttajat sekä liittohallituksen jäsenet.

Ministeri Vehviläinen kannusti nuoria ottamaan rohkeasti yhteyttä kunnan päättäjiin ja viranhaltijoihin: “Yhteistä vuoropuhelua ei voi koskaan olla liikaa”. Vehviläinen patistaa kuntia ottamaan loppukirin nuorisovaltuustojen perustamisessa valtiovarainministeriön uutistekstissä, jonka voit lukea täältä.

Mielenkiintoisten puhujien lisäksi Aktiivipäivien muukin ohjelmatarjonta sykähdytti. Poliittisten nuorisojärjestöjen paneeli lisäsi kierroksia lauantai-iltaan ja oli osallistujille antoisaa seurattavaa. Illan ohjelma keräsi myös suosiota ja kehuja, ja siitä kiitämme erityisesti Lempäälän omia nuvalaisia!

Liiton koulutusvastaava Robert Tammi kiittelee Aktiivipäivien hyvää pöhinää: “Meillä oli hyvä yhteishenki. Paikalla oli paljon uusia tyyppejä joihin sai tutustua, ja oli siistiä että vanhat nuvalaiset tutustuivat uudempiin. Näin järjestäjän näkökulmasta kaikki meni hyvin: mitään traagista ei tapahtunut!” Hyvät puhujat jäivät erityisen hyvin Robertin mieleen, samoin vertaisoppimisosio. “Oli mukavaa kiertää kaikki ryhmät läpi ja seurata muiden työskentelyä”. Virallisten ohjelmien jälkeen meno saattoi jatkua joillakin yömyöhään asti – hyvässä seurassa ja meiningeissä ei aina malta nukkuakaan.

Kurkistele Aktiivipäivien tunnelmia selaamalla kuvia allaolevasta galleriasta!