Paikallinen kouluttaja pääsee tutustumaan nuorisovaltuustoihin ympäri Suomen

Elokuun puolivälissä liitto sai paikallisten kouluttajien joukkoon neljä uutta kouluttajaa. Kouluttajakoulutus järjestettiin Helsingissä Allianssitalolla 19.8. Yleinen tunnelma oli kevyt ja mukava, tiukasta koulutuksesta huolimatta.

– Olen iloinen siitä, että liiton kouluttajiksi on halukkaita, ja että kouluttajat ovat äärimmäisen motivoituneita sekä päteviä, liiton 2. varapuheenjohtaja Petja Kopperoinen toteaa.

Paikallisia kouluttajia pyritään saamaan liiton riveihin kattavasti ympäri Suomea, jotta koulutusten toteuttaminen olisi mahdollisimman sujuvaa niin kouluttajille kuin paikallisille nuorisovaltuustoillekin. Vaikka koulutus voi sanana kuulostaa tylsältä, Kopperoinen vakuuttaa ettei näin kuitenkaan ole.

– Kun olen itsekin käynyt kouluttamassa paikallisia nuorisovaltuustoja ympäri Suomen, olen saanut todeta, että jokainen koulutusreissu on yhtä suurta seikkailua. On huikeaa tavata nuorisovaltuustoja ja nähdä, kuinka paljon motivaatiota ja halua heiltä löytyy parantaa paikallisten nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa ja toimia, Kopperoinen sanoo.

Koulutusreissuilla saattaa päästä tutustumaan nuorisovaltuustojen ohella myös muihin toimijoihin. Esimerkkinä Kopperoinen kertoo matkastaan Merijärvelle, jonne hän matkasi useita tunteja halki Suomen, ja sai tutustua nuorisovaltuuston lisäksi myös Merijärven nuorisotoimeen.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto tarjoaa koulutuksia paikallisille nuorisovaltuustoille kaikkialla Suomessa. Tällä hetkellä on tarjolla kahdeksan erilaista koulutusta, jotka pureutuvat niin nuorisovaltuustojen alkeisiin kuin vaikuttamisen keinoihinkin.

Paikallisten koulutusten tarkoituksena on tarjota nuorisovaltuustoille työkaluja toimintaan ja vaikuttamiseen, jotta toimiminen olisi mahdollisimman mutkatonta ja helppoa. Liitto pyrkii myös pitämään koulutuksensa ajantasaisina, jotta niistä saataisiin mahdollisimman suuri hyöty irti.

– Ensi vuodelle liitto suunnittelee uusia paikallisia koulutuksia, jotka pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin, kuten maakuntauudistukseen, Kopperoinen kuvaillee.

Liitto tarjoaa myös Perusta, Vakiinnuta ja Vahvista -koulutuksia. Koulutukset on suunnattu uusille, juuri perustetuille nuorisovaltuustoille, jotka saattavat vielä painia lähtökuopissa, eivätkä tiedä miten toimintaa kannattaisi toteuttaa.

Lue lisää: