Haastattelussa Terttu Ruohomäki, vuoden nuorisovaltuuston ohjaaja!

Liittohallituksen jäsen Julia Koskinen haastatteli vuoden nuorisovaltuuston ohjaajaksi valittua Terttu Ruohomäkeä Kouvolassa! Terttu, tuttavallisemmin Tepa Ruohomäki on toiminut 46 vuotta nuorisotyönohjaajana, joista 7 vuotta Kouvolan nuorisovaltuuston ohjaajana - eli koko Kouvolan nuorisovaltuuston olemassaolon ajan.  

Mikä on saanut sinut tekemään nuoriso-ohjaajan työtä näin pitkään?

Tämä on työ intohimoni ja niin sanottu demokratiakasvatus on se jota olen tahtonut tehdä. Olen ollut onnekas ja löytänyt oman ammattini. Työni tarjoaa haasteita, jotka pitävät mielenkiintoa yllä. Sen lisäksi nuorista saa voimaa.

 Oletko kertaakaan harkinnut alanvaihtoa?

En kertaakaan. Tässä työssä pystyy koko ajan oppimaan lisää. Sen lisäksi halu näyttää itselleen kuinka pitkälle tässä voi päästä ja kuinka paljon tälle työlle pystyy antamaan, ovat olleet motivaattoreita, jotka vievät eteenpäin.

Mitkä ovat olleet ikimuistoisimpia hetkiä toimiessasi Kouvolan nuorisovaltuuston ohjaajana?

Ensimmäisenä tulee mieleen se, kun saimme nuorisovaltuustollemme kaksi puhe- ja läsnäolo-oikeutettua paikkaa Kouvolan kaupunginvaltuustoon. Se oli iso hetki nuorillemme ja sen takia myös minulle. Sain olla osana tätä nuorille tärkeää asiaa. On ollut ilo huomata kuinka olemme saaneet luotua hienoa yhteistyötä Kouvolan kaupunginvaltuuston kanssa. Sen lisäksi joka kerta kun joku nuoristamme onnistuu, on se onnistumisen hetki myös minulle. Kun omat nuorisovaltuutetut saavuttavat jotakin uutta, silloin saa tuntea suurta kunniaa ja samalla oma työni saa arvostusta.

Mitä vinkkejä sinulla olisi hyvään ohjaamiseen?

Kunnioita nuoria yksilöinä ja luota nuoriin. Usko siihen, ettei ole olemassa sukupolvien välistä kuilua, vaan on olemassa sukupolvien välinen yhteistyö yhteisten asioiden hoitamiseksi. Nuorivaltuutettujen ja ohjaajan välillä tulee ollla molemminpuolinen tuki ja luottamus. Ohjaajan tulee kuitenkin olla aikuinen ja ohjata nuoria tekemään oikein. Nuoriso-ohjaajan tulee myös olla luotettava ja lojaali nuorille. Tärkeintä on olla nuorisovaltuuston puolella.

Mitä suunnitelmia sinulla on tästä eteenpäin?

Vaikka eläke alkaa jo pian häämöttää, aijon ehdottomasti seurata Liiton toimintaa ja pysyä hengessä mukana. Tästä toiminnasta saan iloa ja tahdon tietää mitä saatte aikaan seuraavaksi.

 

Tahdon vielä todeta, että tämä kunnianosoitus on ojennettu samalla kaikille nuorisovaltuustojen ohjaajille, sillä myös meitä ohjaajia tarvitaan. On hienoa että Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto - Nuva ry. tahtoo kannustaa meitä ohjaajia loistavaan työhön jatkossakin. Kiitos Liitolle tärkeästä työstä, jota teette. Nuva ry. antaa nuorisovaltuutetuille mahdollisuuden päästä vaikuttamaan valtakunnallisella tasolla ja saada äänensä kuuluviin.

Kannustan myös kaikkia ohjaajia ottamaan lämpimästi vastaan Liiton tarjoamia koulutuksia, niistä on iloa ja apua niin nuorisovaltuutetuille kuin meille ohjaajillekin.

Kiitos vielä Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto - Nuva ry. tästä kunnianosoituksesta ja siitä, että nuorille annetaan mahdollisuus edetä vaikuttajaurallaan tätä polkua pitkin.

 

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto kiittää vielä kertaalleen Tepaa ansioituneesta työstä nuorten osallisuuden edistämiseksi!