Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto - Nuva ry. on nuorten osallisuuden puolestapuhuja. Järjestö toimii Suomen nuorisovaltuustojen ja muiden vastaavien nuorten vaikuttajaryhmien koulutus- tiedotus-, edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestönä. Nuva ry. edistää nuorisovaltuustojen asemaa ja parantaa nuorten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa. Lue lisää...

pystyviiva.gif
Blogi

Viime vuoden loppusuoralla nuorisovaltuustot ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto olivat esillä eduskunnassa vihreiden kansanedustajan Johanna Karimäen eduskunnan puhemiehelle esittämän kirjallisen kysymyksen myötä. Eurooppa - , kulttuuri - ja urheiluministeri Sampo Terho vastasi kysymykseen hiukan ennen joulua.

Kannanotot ja lausunnot

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on huolissaan nuorten yhteiskunnallisen aktiivisuuden eriytymisestä ja kasvavasta nuorten osattomuudesta päätöksentekoon. 7.11. julkaistun kansainvälisen ICCS-tutkimuksen mukaan suomalaisten 8-luokkalaisten nuorten yhteiskunnalliset tiedot ja taidot ovat vertailumaiden kärkeä. Suomalaisnuorten yhteiskunnallinen osallistuminen on kokonaisuudessaan kuitenkin vain keskiluokkaa, ja omiin kykyihinsä yhteiskunnallisina toimijoina suomalaiset nuoret uskovat kaikkein vähiten. Tutkimustuloksesta käy siis ilmi, että suomalaisnuoret tietävät vaikuttamisen paikat mutta eivät käytä niitä taidoistaan huolimatta.

KOULUTUS

HALUATKO OPPIA VAIKUTTAMISEN SALAT?

Nuva ry:n toiminnan keskiössä on tarjota aktiivisille nuorille ja nuorten osallisuuden parissa työskenteleville aikuisille koulutusta vaikuttamiseen liittyen. Laadukkaiden koulutusten järjestäminen ja tätä kautta nuorisovaltuustojen toimintaedellytysten parantaminen on yksi Nuva ry:n tärkeimmistä tehtävistä.

Lue koulutuksista

pystyviiva.gif

SEURAA MEITÄ

 
 

Lue Vaikute.net-verkkomediasta kiinnostavista ilmiöistä ja ihmisistä. Pysyt ajan hermolla.

Tilaa sähköpostiisi Nuva ry:n uutiskirje E-Vaikute!

NUVA RY. INSTAGRAMISSA