huipputapaaminen2017

#HUIPPIS2017


© Minna Hallamaa

© Minna Hallamaa

Kiitos kaikille osallistujille onnistuneesta Huippiksesta!

 

Viime toukokuussa ensimmäistä kertaa järjestetty Huippis kokosi yhteen yli sata nuorta vaikuttajaa. Huippis kokoaa yhteen nuoria vaikuttajia ympäri Suomea keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Huippiksessa pääset tuomaan kuntasi nuorten äänen valtakunnalliseen päätöksentekoon.

Tänä vuonna tapahtuma palaa entistä upeampana! Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ja Valtion Nuorisoneuvosto järjestävät Huippis2017  tapahtuman maanantaina 22.5.2017 Helsingissä. Huippiksen jälkeen järjestetään lisäksi eduskunnan puhemiehen vastaanotto Pikkuparlamentissa, jonne kaikki osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita.

Tänä vuonna nuoret pääsevät arvioimaan Sipilän hallituksen kärkihankkeita ja pohtimaan satavuotiaan Suomen tulevaisuuden näkymiä. Pääpainona työpajoissa on ratkaisujen löytäminen esitettyihin ongelmiin: miten nuoret näkevät Suomen tulevaisuuden? Miten hallituksen kärkihankkeet ovat nuorten mielestä toteutuneet? Mitkä ovat nuorten ratkaisuja näihin teemoihin? Osallistujat pääsevät vaikuttamaan, verkostoitumaan ja keskustelemaan ajankohtaisista yhteiskunnallisista asioista. Lisäksi tarjolla on runsaasti monipuolista oheisohjelmaa sekä lounas.

Tapahtuman ilmoittautuminen on päättynyt.

Ohjelma

8.00 Ilmoittautuminen alkaa

Tarjolla kahvia

9.30 Tilaisuuden avaus

Avaajana juontaja ja toimittaja Jenni Pääskysaari

9.45 Nuorisovaltuustot satavuotiaassa Suomessa

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtaja Kimi Uosukainen

10.00 Ensimmäisten työryhmien alustus

Puhujana työministeri Jari Lindström (ps.)

10.15 Siirtyminen ensimmäiseen työpajaan

10.30 Ensimmäinen työpaja: Hallituksen kärkihankkeet

11.30 Lounas

12.15 Toisen työpajan alustus

Puhujana Sitran asiantuntija Kalle Nieminen

12.30 Siirtyminen toiseen työpajaan

12.45 Toinen työpaja: Tulevaisuuden Suomi

13.45 Tauko

Vapaata verkostoitumista sekä tutustumista oheisohjelmaan

14.00 Työpajojen tulosten läpikäynti

Työryhmien puheenjohtajat esittelevät keskeiset tulokset

15.00 Päivän lopetussanat

15.15 Siirtyminen kävellen Pikkuparlamenttiin

Pikkuparlamenttiin siirrytään yhdessä kävellen

16.00 Eduskunnan puhemiehen vastaanotto

Eduskunnan puhemies Maria Lohela pitää tervetulopuheen, jonka jälkeen vietämme aikaa Pikkuparlamentissa vapaamuotoisen verkostoitumisen muodossa

16.30  Joustava kotiinlähtö


17.30 Lopetus Pikkuparlamentissa

Miksi osallistua Huippikseen?

Huippiksessa käsiteltävät teemat ovat ajankohtaisia poliittisia kysymyksiä, jotka linkittyvät suoraan nuorten elämään. Sillä, mitä Huippiksessa keskustellaan, on aito vaikutus sekä Nuva ry.:n että Valtion Nuorisoneuvoston toimintaan. Nuorten mielipiteet tullaan viemään eteenpäin, sillä työryhmien keskustelun pohjalta koostettavaa raporttia käytetään hyväksi nuorten edunvalvonnassa. Nuoret ovat oman elämänsä asiantuntijoita, ja Huippis tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tuoda aitoja näkemyksiä esiin.

Huippis kokoaakin yhteen lähes 200 nuorta vaikuttajaa ympäri Suomea, joten varmista, että oman kuntasi ääni tulee myös kuulluksi! Tapahtuma tarjoaa myös upean tilaisuuden verkostoitua muiden Suomen nuorisovaltuutettujen kanssa.

Mikä on Valtion Nuorisoneuvosto?

Valtion nuorisoneuvosto on tunnettu nuorisopolitiikan asiantuntijaelin ja nuorten äänen vahvistaja. Se tekee näkyväksi valtionhallinnon päätösten ja toimenpiteiden vaikutukset nuoriin. Valtion nuorisoneuvosto tekee aloitteellista vaikuttamistyötä ja poikkihallinnollista arviointia nuoriin ja nuorten hyvinvointiin kohdistuvista palveluista. Lisätietoja: www.tietoanuorista.fi