huipputapaaminen 2019

#HUIPPIS2019


Huipputapaaminen 2019 järjestetään perjantaina 7.6. Tampereella! 

Mitä osallisuus on? Miten voimme levittää toimivia käytänteitä kunnasta toiseen?
Miten saamme nuoret huomioitua päätöksenteossa? Palatko halusta päästä vaikuttamaan?

Nyt neljättä kertaa järjestettävä Huipputapaaminen eli “Huippis” kokoaa yhteen Suomen nuorisovaltuustojen edustajia käymään keskustelua merkittävistä poliittisista kysymyksistä. Tapahtuma järjestetään Tampereen keskusvirastotalolla (Aleksis Kiven katu 14 - 16 C, 33101 Tampere) yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Osallisuuden osaamiskeskuksen kanssa. Lisäksi muita yhteistyökumppaneita ovat sisäministeriö sekä Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas. 

Tänä vuonna tapahtuman teemana on osallisuus. Osallisuutta tarkastellaan esimerkiksi turvallisuuden, erityisnuorten ja hyvien käytänteiden näkökulmista. Huipputapaaminen on tapahtuma juuri sinulle, jos olet miettinyt, miten saatte kunnassanne aktivoitua nuoria laajemmin mukaan toimintaan tai, miten hyödynnätte muiden kuntien toimivia käytänteitä myös kuntanne nuorisovaltuuston toiminnassa.

Päivän ohjelman keskiössä on työpajatyöskentely, jossa nuoret pääsevät keskustelemaan ja tuomaan esille mielipiteitään päivän teemasta. Päivän lopuksi Nuva ry. järjestää iltatapahtuman, jossa on erinomainen mahdollisuus päästä verkostoitumaan toisten nuorisovaltuutettujen kanssa vapaamuotoisissa merkeissä. Työpajatyöskentelyn lisäksi Huippiksessa pääsee kuulemaan mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja ja keskusteluja.

Huippis tarjoaa nuorille ainutlaatuisen ja aidon mahdollisuuden vaikuttaa ja verkostoitua. Tapahtumaan on kutsuttu edustaja jokaisesta Suomen nuorisovaltuustosta ja muista nuorten vaikuttajaryhmistä.

Lämpimästi tervetuloa vaikuttamaan ja verkostoitumaan muiden nuorisovaltuustojen edustajien kanssa!

HUOM! Tapahtuman osallistujamäärä on rajattu. Tämän takia pyydämme ilmoittamaan yhden edustajan/ nuorisovaltuusto.

Lisätiedot:
projektisihteeri Oscar Lindvall
oscar.lindvall@nuva.fi
Puh. 0406452299

 

Alustava ohjelma

8.00 Ilmoittautuminen

9.00 Tilaisuuden avaus

9.15 Liiton tervehdys

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry Puheenjohtaja Sami Salminen

9.30 Työpajojen alustuspuhe

Nuorten Akatemia Projektipäällikkö Heidi Rosbäck

10.00 Ensimmäiset työpajat

11.15 Työpajojen alustuspuhe

Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Toiminnanjohtaja Pauliina Lampinen

11.45 Lounas

12.30 Toiset työpajat

13.45 Tauko

14.00 Työpajojen tulosten läpikäynti

15.00 Paneelikeskustelu - Nuoret ja osallisuus

15.50 Päätössanat

16.00 - 18.00 Iltaohjelma


 

Mikä on Huippis? Miksi kannattaa osallistua?

Huippiksessa käsiteltävät teemat ovat ajankohtaisia poliittisia kysymyksiä, jotka linkittyvät suoraan nuorten elämään. Nuoret ovat oman elämänsä asiantuntijoita, ja Huippis tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tuoda aitoja näkemyksiä esiin.

Huippis kokoaa yhteen yli 100 nuorta vaikuttajaa ympäri Suomea, joten varmista, että oman kuntasi ääni tulee myös kuulluksi! Tapahtuma tarjoaa myös upean tilaisuuden verkostoitua muiden Suomen nuorisovaltuutettujen kanssa. 

 
Kuva vuoden 2018 Huipputapaamisesta.

Kuva vuoden 2018 Huipputapaamisesta.