Koulutus-filosofiamme

Nuva ry:n toiminnan keskiössä on tarjota aktiivisille nuorille ja nuorten osallisuuden parissa työskenteleville aikuisille koulutusta vaikuttamiseen liittyen. Laadukkaiden koulutusten järjestäminen ja tätä kautta nuorisovaltuustojen toimintaedellytysten parantaminen on yksi Nuva ry:n tärkeimmistä tehtävistä. Ainoana nuorten osallisuuden asiantuntijana Nuva ry:llä on parhaat tiedot, taidot ja menetelmät nuorten vaikuttajaryhmien kehittämiseen.

Vuodesta 2016 lähtien on tarjottu kokonaisvaltaisia perustamis- ja kehittämiskoulutuksia, joiden kohderyhmänä on nuorten lisäksi kunnan luottamushenkilöt ja päättäjät!

Lue lisää koulutuksista, ilmoittaudu mukaan tai tilaa koulutus!

Jos olet epävarma siitä, mikä koulutus nuorisovaltuustollenne sopii, vastaa alta löytyvään kyselyyn, niin otamme teihin yhteyttä ja katsomme yhdessä mikä koulutus vastaa parhaiten nuorisovaltuustonne tarpeita! 

 

Nuorisovaltuutetuille:

Paikalliset koulutukset on nuorisovaltuustojen toiveiden mukaisesti räätälöityjä tilattavia koulutuksia

Aktiivipäivät ABC ja Aktiivipäivät HC kokoaa nuorisovaltuutettuja ympäri Suomen valtakunnalliseen koulutus- ja verkostoitumistapahtumaan. ABC on nuorisovaltuustouraa aloitteleville ja HC hieman kokeneemmille vaikuttajille. Vuodesta 2018 alkaen ABC- ja HC-koulutukset ovat järjestetty samana koulutusviikonloppuna rinnakkaisina ohjelmina.

Vuonna 2019 järjestetään jälleen Aktiivipäivät PRO, joka on tarkoitettu ensisijaisesti niille, joille HC ja ABC ovat jo tuttuja tapahtumia. Aktiivipäivät PRO järjestetään syksyllä. 

Kuntien luottamushenkilöille, henkilöstölle ja nuorille:

Perusta-koulutus auttaa kuntaa perustamaan nuorisovaltuuston uuden kuntalain 26 § osoittamalla tavalla. Monipuolinen ja kokonaisvaltainen koulutus sisältää osiot sekä nuorille että kunnan luottamushenkilöille ja henkilöstölle.

Vakiinnuta ja Vahvista -koulutus on nuorisovaltuustoja sparraava koulutuskokonaisuus, joka tarttuu nuorisovaltuuston toimintaa ja vaikuttamista jarruttaviin haasteisiin. Koulutus auttaa nuorisovaltuustoja toimimaan innostavammin, vaikuttavammin ja näkyvämmin.  

Ohjaajille: 

Nuva ry. kouluttaa vuosittain myös nuorten osallisuuden parissa työskenteleviä aikuisia. Koulutukset tarjoavat eväitä nuorten innostamiseen ja tukemiseen ja antavat vertaistukea moniulotteiseen ohjaustyöhön. 

 
jee.jpg