XXII LIITTOKOKOUS 2019

Vuoden vaikuttavin tapahtuma järjestetään 22.-24.11.2019 Lahdessa!

Tältä sivulta löydät tietoa liittarista ja siihen valmistautumisesta. Osa tiedoista päivittyy ja täydentyy liittarin lähestyessä, joten seuraa sivua aktiivisesti! Sivun lopusta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä.

 

Liittokokous

Liittokokous on nuva-vuoden tärkein tapahtuma, jossa määritetään toiminnan suuntaviivat vuodelle 2020 sekä valitaan liittohallitus johtamaan liiton toimintaa. Liittokokouksessa pääset vaikuttamaan keskustelemalla, työskentelemällä toimikunnissa sekä äänestämällä. Liittokokouksessa myös tapaat kaikki nuva-tuttusi ja saat uusia kavereita eri puolilta Suomea!

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n liittohallitus on päättänyt kokouksessaan 7/2019 kutsua liiton XXII liittokokouksen koolle Lahteen. 

Aika:
22.-24.11.2019. Kokous alkaa perjantaina kello 16.00 (ilmoittautuminen kello 13.00-16.00).

Paikka:
Lahden ammattikorkeakoulu, auditorio (Mukkulankatu 19, Lahti 15210)


Liittariin valmistautuminen

Aloitteiden tekeminen

Kaikki liiton jäsenet sekä jäsenjärjestöt voivat tehdä aloitteita liittokokouksen käsiteltäväksi. Tekemällä aloitteen voit vaikuttaa liiton isoihin poliittisiin linjoihin sekä tärkeisiin toimintatapoihin. Aloitteita on kahdenlaisia: 

  • liiton sääntöjen muuttamista koskeva sääntömuutosaloite

  • liiton toimintaa koskevat liittokokousaloitteet

Liiton sääntöjen muuttamista koskevat aloitteet pitää jättää liittohallitukselle viimeistään 18.10.2019. Muut aloitteet on lähetettävä liittohallitukselle viimeistään 1.11.2019. 

Aloitteet toimitetaan joko sähköpostitse sami.salminen@nuva.fi TAI postitse osoitteeseen Punavuorenkatu 2Aa, 00120 Helsinki. Huomioithan, että aloitteen pitää saapua liittohallitukselle viimeistään edellä mainittujen päivien puolella.

Äänioikeus liittarissa - muista maksaa jäsenmaksu ajoissa!

Äänioikeus on kaikilla liiton henkilöjäsenillä, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa 8.11.2019 kello 23.59 mennessä. Jos sinulla on kysyttävää jäsenyydestäsi, ota yhteyttä järjestökoordinaattori Jenni Porkkaan: jenni.porkka@nuva.fi, puh. 044 705 7777

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumalla etukäteen varmistat sujuvan ja nopean saapumisen liittariin. Ilmoittautuminen avautuu 1.10. ja päättyy 8.11.2019. 

Ilmoittautuminen on mahdollista myös liittokokouspaikalla kello 13.00-16.00. 

Majoittuminen & ruokailut

Osallistujat huolehtivat itse majoituksesta ja ruokailuistaan. Liitto on neuvotellut liittariin osallistuville majoituskiintiön sekä tarjoushinnan Lahden Sokos Hotel Seurahuoneesta. 

Sokos Hotel Seurahuoneen hinnat Nuva ry:n liittokokoukseen osallistuville:
Yhden hengen huone: 100 e/yö
Kahden hengen huone: 125 e/yö

Huoneeseen voi myös varata lisävuoteen, joka maksaa 25 e/yö. Huoneen hintaan kuuluu hotelliaamiainen. Varaukset tulee tehdä sähköpostitse tai puhelimitse (seurahuone.lahti@sokoshotels.fi, puh. +358 20 1234 655). Mainitse varausta tehdessäsi koodi “LIITTOKOKOUS”, niin saat alennuksen käyttöön. Huoneen voi varata alennettuun hintaan 22.10. asti.

HUOM! Hotelli tarvitsee alaikäisten majoittujien huoltajilta lupalapun. Täytettävä lomake löytyy tältä sivulta 1.10. mennessä.

Täytettävät lomakkeet

Alle 18-vuotiailta osallistujilta vaaditaan huoltajan täyttämä lupalappu. Lisäksi kaikkien pitää täyttää ja palauttaa kuvauslupalappu. Tulosta lomake, ja palauta se täytettynä ilmoittautumispisteelle. Lomake löytyy tältä sivulta 1.10. mennessä.

 
 

KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ:

Mikko Kymäläinen
vs. Pääsihteeri
mikko.kymalainen(at)nuva.fi
044 331 1194

 

 AJANKOHTAISTA:

 

Aikataulu, käsiteltävät asiat ja ohjeet

Aikataulu

Liittokokous alkaa perjantaina 22.11. kello 16.00 (ilmoittautuminen kello 13.00-16.00) ja loppuu sunnuntaina 24.11. Ensimmäistä kertaa liittokokoukseen osallistuvien kannattaa olla paikalla jo kello 15.00, kun järjestetään ensikertalaisten liittokokousperehdytys. Tarkempi aikataulu julkaistaan tällä sivulla lähempänä liittaria.

Käsiteltävät asiat

Liittokokouksessa käsitellään liiton sääntöjen 9§:n määräämät varsinaisen liittokokouksen asiat. Näitä ovat esimerkiksi vuoden 2018 toimintakertomus, toimintasuunnitelma, talousarvio ja reaalitalousarvio vuodelle 2020 sekä puheenjohtajan, varapuheenjohtajien ja liittohallituksen jäsenten valinta. Kaikki käsiteltävät asiat löytyvät kokouskutsusta.

Asiakirjat

Liittokokouksessa käsiteltävät asiakirjat löytyvät Nuvaskasta, joka jaetaan osallistujille painettuna. Lisäksi Nuvaska julkaistaan sähköisenä tällä sivulla lähempänä liittokokousta.

Puheenvuoropyynnöt

Puheenvuoro tulee pyytää keskustelun aikana omalta paikalta kirjekuoren numeroitua puolta kohottamalla. 

Lisäksi puheenvuoron pitäjän täytyy ennen puheenvuoroa tai heti sen jälkeen ilmoittaa sähköisellä puheenvuorolomakkeella mitä esityslistan kohtaa puheenvuoro koskee ja mikä sen pääasiallinen sisältö on. 

Puheenvuorot myönnetään pyytämisjärjestyksessä. Kokouksen puheenjohtaja voi kuitenkin päättää asiakirjan käsittelystä kohdittain, jolloin puheenvuorot myönnetään käsiteltävänä olevan asiakirjan kohdan mukaisessa järjestyksessä.

Linkki puheenvuoropyyntölomakkeeseen julkaistaan tällä sivulla lähempänä liittaria.

 

Ehdolle luottamustehtäviin

Liittokokouksessa valitaan liitolle puheenjohtaja, 1. ja 2. varapuheenjohtaja sekä 4-8 muuta hallituksen jäsentä. Kaikkiin tehtäviin on ilmoittauduttava ehdolle viimeistään lauantaina 23.11. kello 12.00 mennessä. Ehdolle ilmoittaudutaan jättämällä kirjallinen ilmoitus liittokokouksen puheenjohtajalle.

Ehdokkuuteen liittyy oleellisesti kampanjointi myös ennen liittokokousta. Tarkemmat ohjeet ehdokkaille julkaistaan tällä sivulla 25.9. Ehdokkuuteen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä vs. pääsihteeriin (yhteystiedot sivun lopussa). Parhaiten eri tehtävien sisällöstä osaavat kertoa nykyiset luottamushenkilöt, joiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Puheenjohtajistoon pyrkivät ehdokkaat kutsutaan käymään liiton toimistolla perjantaina 4.10. kello 16.00. Nuva kustantaa tapaamisesta aiheutuvat matkakulut ehdokkaille.


Muuta tärkeää

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on vastuussa liittokokouksen virallisesta kokousohjelmasta. Virallisen kokousohjelman ulkopuolella (matkat, majoitus, iltaohjelma jne) osallistujat ovat omalla vastuullaan. 

Osallistumismaksu

Osallistujilta laskutetaan 40 € suuruinen osallistumismaksu. Osallistumismaksuilla kustannetaan mm. painettujen liittokokousmateriaalien valmistus. Materiaalipakettiin sisältyy painettu esityslista+liitteet (Nuvaska), liittokokouslehti Sytyke, osallistujapassi & äänestämisvälineet. Osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen. 

Häirintätilanteet

Häirintä on toimintaa, jonka häiritty kokee jollakin tavalla epämiellyttäväksi. Se voi liittyä esimerkiksi etnisyyteen, seksuaalisuuteen, varallisuuteen, uskontoon, fyysisiin ominaisuuksiin tai sukupuoleen. Myös kiusaaminen ja syrjintä ovat häirintää. 

Liiton tapahtumissa ei hyväksytä minkäänlaista häirintää. Ohjeita ja lisätietoja mahdollisissa häirintätilanteissa toimimiseen julkaistaan tällä sivulla lähempänä liittokokousta.

 
avointyopaikka_kuva_nettisivuille2.jpg

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

En ole ilmoittautunut etukäteen. Voinko silti tulla liittariin?

Kyllä voit. Liittokokoukseen voi tulla myös ilmoittautumatta. Jos et ole ilmoittautunut etukäteen, voit tehdä sen liittokokouspaikalla kello 13.00-16.00. Varaathan riittävästi aikaa ilmoittautumiseen.

En ole maksanut jäsenmaksuani 8.11.2019 kello 23.59 mennessä. Voinko silti tulla liittariin?

Voit tulla paikalle, mutta sinulla ei ole äänioikeutta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit seurata keskustelua ja pitää puheenvuoroja, mutta et voi osallistua äänestyksiin.

En tiedä onko jäsenmaksuni maksettu. Mitä teen?

Laita sähköpostia järjestökoordinaattori Jenni Porkalle: jenni.porkka@nuva.fi, puh. 044 705 7777. Huomioithan, että työntekijät ovat töissä arkisin kello 8-16, eikä viesteihin ehditä aina vastaamaan välittömästi. Ole siis hyvissä ajoin yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää jäsenyydestäsi!

Mikä on osallistumismaksu?

Osallistumismaksu on 40 €, ja se laskutetaan osallistujilta jälkikäteen. Osallistumismaksulla kustannetaan mm. painettujen liittokokousmateriaalien (esityslista+liitteet painettuna, liittokokouslehti Sytyke, osallistujapassi & äänestämisvälineet) valmistus.

Voiko Nuva ry. varata minulle majoituksen?

Ei voi. Kaikkien osallistujien pitää huolehtia itse majoituksen varaamisesta. Voit päättää itse, mistä varaat majoituksesi, mutta liitto on neuvotellut Lahden Sokos Hotel Seurahuoneesta majoituskiintiön ja tarjoushinnan. Tarkemmat ohjeet löydät tältä sivulta “Majoittuminen & ruokailut” -kohdasta.

Minulla ei ole varaa maksaa osallistumismaksua tai hotellimajoitusta. Miten minun kannattaisi toimia?

Jotkut kunnat saattavat maksaa nuvalaisten liittarikuluja. Kannattaa siis varmistaa, miten omassa kunnassasi tehdään.

Osallistumismaksusta on mahdollista hakea maksuhelpotusta erityisestä syystä. Hakemus tulee toimittaa vs. pääsihteeri Mikko Kymäläiselle (yhteystiedot sivun lopussa) ennen tapahtuman ilmoittautumisajan päättymistä. Hakemuksen tiedot ovat luottamuksellisia.

Voit myös olla yhteydessä vs. pääsihteeriin, jolta saat lisää apua ja neuvoja.


OTA YHTEYTTÄ:

Mikko Kymäläinen
vs. pääsihteeri
mikko.kymalainen@nuva.fi
044 331 1194