Oppaat

 

Nuvalaisen käsikirjan kansikuva.jpg
 

Nuvalaisen käsikirja 

Nuvalaisen käsikirja on eräänlainen nuorisovaltuustotoiminnan aapinen tai tietokirja. Käsikirja on tarkoitettu jokaiselle nuvalaiselle ja se on laadittu nuvalaisilta nuvalaisille tukemaan paikallista vaikuttamistyötä. Se sisältää neuvoja ja ohjeita kaikkeen nuorisovaltuustotoimintaan aina toiminnan perusteista lakitaustaan ja kokousohjeista kansainväliseen toimintaan. 

Nuvalaisen käsikirjan sähköisen version löydät täältä. 


        

 

 

  Timo Kallinen Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto - Nuva ry. 2014

Timo Kallinen
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto - Nuva ry. 2014

 

Vaikute.net

Sivustolla on tietoa nuorisovaltuustotoiminnasta sekä yleistietoa vaikuttamisesta Suomessa ja Euroopan unionissa. Tiedostopankissa on laaja valikoima materiaaleja erityisesti nuorisovaltuutetuille, järjestötoimijoille ja nuorten vaikuttamisen parissa
työskenteleville. 

 


 

Ohjeita nuorisovaltuuston perustamiseen ja toimintasäännön laatimiseen

Kuntaliiton kanssa laadittu ohjeistus perehdyttää kunnat ja nuorisovaltuustot uuteen kuntalakiin ja sen edellytttämään tapaan organisoida nuorisovaltuusto toimintaa. Ohjeistus esittelee kuntalain 26 §:n nuorisovaltuustot hallituksen esityksen perusteluiden kautta ja ohjeistaa, millainen on lain hengenmukainen nuorisovaltuusto.  Ohjeistus sisältää myös nuorisovaltuuston perustamisprosessin sekä ohjeita nuorisovaltuuston toimintasäännöön laadintaan. 

 

Ohjeistuksen voi ladata täältä.

 

 


 

Osallisuus nyt ja vuonna 2015

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton tutkimus nuorten vaikuttajaryhmien nykytilasta ja tulevaisuudesta on nyt ilmestynyt! Osallisuus nyt ja vuonna 2015 -tutkimuksen tavoitteena on lisätä nuorisovaltuustojen ja vastaavien vaikuttajaryhmien määrää sekä parantaa niiden vaikuttavuutta. Tutkimuksessa pyritään myös tunnistamaan osallisuuden haasteita ja löytämään niihin sopivia ratkaisuja. 

Tutkimuksen hinnasto: 

1 kpl 12 €
20 kpl 220 €
50 kpl 500 €
100 kol 1000 €

Huomioithan, että hintaan lisätään postikulut.

Tutkimuksen voit tilata täältä.  

 


 

Osallisuusopas

Tämän oppaan on tuottanut Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto yhteistyössä Kuntaliiton, Allianssin, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä CIMO:n hallinnoiman Youth in Action -hankkeen kanssa. Kunnioitathan tekijänoikeuksia. Vain katselukäyttöön, ei kopiointia.

Lataa tästä


Nuorisovaltuustotoiminnan arviointiopas

Tämän oppaan on tuottanut Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto. Oppaan painamisen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.  Kunnioitathan tekijänoikeuksia. Vain katselukäyttöön, ei kopiointia.

Lataa tästä