Oppaat

 

Nuvalaisen käsikirjan kansikuva.jpg
 

Nuvalaisen käsikirja 

Nuvalaisen käsikirja on eräänlainen nuorisovaltuustotoiminnan aapinen tai tietokirja. Käsikirja on tarkoitettu jokaiselle nuvalaiselle ja se on laadittu nuvalaisilta nuvalaisille tukemaan paikallista vaikuttamistyötä. Se sisältää neuvoja ja ohjeita kaikkeen nuorisovaltuustotoimintaan aina toiminnan perusteista lakitaustaan ja kokousohjeista kansainväliseen toimintaan. 

Nuvalaisen käsikirjan sähköisen version löydät täältä. 

Haluatko tilata painetun version? Ota yhteys toimisto(at)nuva.fi. Lähetämme käsikirjoja postitse pyydetyn määrän postimaksuja vastaan. Postimaksut laskutetaan jälkikäteen, ja laskuun lisätään 10 euron laskutuslisä.
 

Vaikute.net

Sivustolla on tietoa nuorisovaltuustotoiminnasta sekä yleistietoa vaikuttamisesta Suomessa ja Euroopan unionissa. Tiedostopankissa on laaja valikoima materiaaleja erityisesti nuorisovaltuutetuille, järjestötoimijoille ja nuorten vaikuttamisen parissa
työskenteleville. 

 


 

Ohjeita nuorisovaltuuston perustamiseen ja toimintasäännön laatimiseen

Kuntaliiton kanssa laadittu ohjeistus perehdyttää kunnat ja nuorisovaltuustot uuteen kuntalakiin ja sen edellytttämään tapaan organisoida nuorisovaltuusto toimintaa. Ohjeistus esittelee kuntalain 26 §:n nuorisovaltuustot hallituksen esityksen perusteluiden kautta ja ohjeistaa, millainen on lain hengenmukainen nuorisovaltuusto.  Ohjeistus sisältää myös nuorisovaltuuston perustamisprosessin sekä ohjeita nuorisovaltuuston toimintasäännöön laadintaan. 

 Saatavana vain sähköisenä versiona.

Ohjeistuksen voi ladata täältä.

 

 


 

Osallisuusopas

Tämän oppaan on tuottanut Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto yhteistyössä Kuntaliiton, Allianssin, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä CIMO:n hallinnoiman Youth in Action -hankkeen kanssa. Kunnioitathan tekijänoikeuksia. Vain katselukäyttöön, ei kopiointia.

Saatavana vain sähköisenä versiona.

Lataa tästä


Nuorisovaltuustotoiminnan arviointiopas

Tämän oppaan on tuottanut Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto. Oppaan painamisen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.  Kunnioitathan tekijänoikeuksia. Vain katselukäyttöön, ei kopiointia.

Saatavana vain sähköisenä versiona.

Lataa tästä