Aktiivipäivät PRO 2019

 

Koulutuksen sisältö

Aktiivipäivät PRO järjestetään kaksipäiväisenä koulutuksena. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään pe 26.4. ja toinen tapaaminen pe 13.9. Molemmat tapaamiset kestävät koko päivän ja ne järjestetään Helsingissä. Tapaamiskertojen valissä osallistujat työstävät välitehtävää, joka käsitellään syyskuun tapaamisessa. Tämän lisäksi osallistujille laaditaan vaikuttajaurasuunnitelmat, joihin liittyen tapaamme elo-syyskuussa etänä.

Tänä vuonna koulutus järjestetään yhteistyössä Sitran kanssa teemalla Yhteiskunnallinen muutos – se ei vain tapahdu, se tehdään. Luvassa on tiivis paketti tulevaisuuteen vaikuttavista kehityskuluista ja tulevaisuuteen vaikuttamisesta. Ohjelma koostuu lyhyistä esityksistä ja käytännön harjoituksista. Tavoitteena on oppia kuvittelemaan ja havainnollistamaan erilaisia toivottavia tulevaisuuksia ja ymmärtää paremmin yhteiskunnallista muutosta ja siihen  vaikuttavia voimia ja vaikuttamisen keinoja. Lisäksi keskustellaan siitä, miten erilaiset tulevaisuuden kuvaukset vaikuttavat nykyhetkeen.

Ohjelma 26.4.2019

(ajat suuntaa-antavia)

10:00
Tervetuloa, esittäytyminen, virittäytyminen päivään

10:30
Esitys: Tulevaisuus- ja utopia-ajattelun perusteet
Megatrendit, ennakointi, heikko signaali, utopia – Tämän esityksen jälkeen tiedät mitä nämä tarkoittavat.

11:15
Harjoitus: Ihanneyhteiskunnan eli utopian rakennuspalikat

12:15
Lounas

13:00
Harjoituksen purku

13:30
Esitys: Yhteiskunnallinen muutos, sen tekeminen ja vaikuttamisen tavat

14:00
Harjoitus: Sarkar-roolipeli yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta

14:45
Tauko

15:00
Esitys: Hyödyllistä materiaalia jatkotyöhön

15:15
Ohjeistus harjoitustehtävään

15:30
Loppudialogi Erätauko-menetelmällä
Erätauko on Sitrassa kehitetty rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun menetelmä, jonka tavoitteena on vahvistaa demokratiaa ja eri tavoilla ajattelevien kykyä keskustella toistensa kanssa. 6500 suomalaista on osallistunut Erätauko-dialogiin

16:30
Lopetus

Hinta

Tapahtuman osallistumismaksu on 100 euroa *, jolla katetaan tapahtuman materiaali-, majoitus- ja hallintokustannuksia. Jos joudut heräämään kohtuuttoman aikaisin ehtiäksesi ohjelman alkuun, varaamme tapahtumaa edeltävälle yölle majoituksen. Ilmoitathan majoitustarpeesta ilmoittautumislomakkeessa. Aktiivipäivät PRO:lle voi osallistua vain jäsenmaksun maksaneet ja aikaisemmin Aktiivipäivät HC:lle osallistuneet jäsenet.

* Osallistumismaksusta on mahdollista hakea maksuhelpotusta. Maksuhelpotusta voit hakea tämän linkin kautta. Maksuhelpotusta tulee hakea tapahtuman ilmoittautumisajan sisällä. Jos haet maksuhelpotusta eikä sitä sinulle myönnetä, on sinulla oikeus peruuttaa osallistumisesi tapahtumaan maksutta. 

Peruutusehdot: 14.4.2019 mennessä tehtyjä peruutuksia ei veloiteta. Tämän jälkeen tehdyt peruutukset laskutetaan kokonaisuudessaan (poikkeuksena tapaukset, joissa on esittää lääkärintodistus).

Hakuohje

Aktiivipäivät PRO on suunnattu kokeneille ja motivoituneille Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n jäsenille. Aktiivipäivät HC:lle osallistuminen on yksi osoitus kokemuksesta ja täten pakollista ennen PROlle pääsyä. Tämän lisäksi vuodet nuorisovaltuustossa tai piirihallituksessa katsotaan suureksi eduksi. Koulutukseen valitaan maksimissaan 25 osallistujaa.

Huomaathan, että Aktiivipäivät PRO järjestetään kaksipäiväisenä. Oletamme, että hakija pääsee osallistumaan molemmille tapaamiskerroille sekä etätapaamiseen.

Haku on päättynyt.

 

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumasta, voit olla yhteydessä liiton järjestökoordinaattoriin Jenni Porkkaan sähköpostitse jenni.porkka@nuva.fi tai puhelimitse +358 44 705 7777.