Aktiivipäivät PRO

Kiitos kaikille osallistujille, puhujille sekä eduskunnan sivistysvaliokunnalle! 

Nuoria vaikuttajia kokoontui Helsinkiin eri puolilta Suomea perjantaina 15.9.2017 Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton vuosittaiseen Aktiivipäivät PRO -tapahtumaan. Tapahtuman yhteydessä liitto järjesti yhdessä eduskunnan sivistysvaliokunnan kanssa virallisen keskustelutilaisuuden, jossa esiin nousseita aiheita käsitellään sivistysvaliokunnassa tulevan syksyn aikana.

 Aktiivipäivät PRO -koulutustapahtuma on suunnattu kokeneille vaikuttajanuorille, jotka pääsivät päivän aikana tekemään käytännön vaikuttamistyötä keskustelun, verkostoitumisen ja huipputason puheenvuorojen merkeissä. Tänä vuonna Aktiivipäivät PRO:n teemana oli tulevaisuuden edustuksellinen demokratia. Nuoret vaikuttajat keskustelivat kansanedustajien kanssa mm. nuorten yhdenvertaisuudesta, yhteisöllisyyden tarpeesta ja vaikutusmahdollisuuksista tulevissa maakunnissa.

Koulutustapahtuman puheenvuorot ja työpajat järjestettiin Miltton Networksin tiloissa, ja toimitusjohtaja Eeva Kalli avasi iltapäivän puheenvuorollaan. Päivän aikana kuultiin monia tasokkaita puheenvuoroja ja saatiin aikaan antoisaa keskustelua. Nuorten kanssa puhuivat akatemiatutkija Hanna Wass, Suomen Kuvalehden toimittaja Salla Vuorikoski, puolustusvoimien kenttärovasti Janne AaltoPekka Haaviston kampanjapäällikkö Riikka Kämppi sekä Sitran projektikoordinaattori Salla Nurminen.


 

Ohjelma 15.9

08.00 Kokoontuminen eduskunnan Pikku Parlamentin edessä

08.15 Pyöreän pöydän keskustelut eduskunnan sivistysvaliokunnan kanssa

10.10 Yhteinen siirtyminen Milttonille

10.30 Alustus / Miltton Networksin toimitusjohtaja Eeva Kalli

11.00 - 11.45  Puheenvuoro / Akatemiatutkija Hanna Wass

11.45 - 12.15 Tauko

12.15 - 13.15 Puheenvuoro / Toimittaja Salla Vuorikoski

13.15 - 14.00 Lounas

14.00 - 14.45 Rinnakkaispuheenvuorot:

1. Käske ja tottele - hierarkkinen yhteisö demokratian palveluksessa / Kenttärovasti Janne Aalto

2. Turhauttavasta kuulemisesta ristiriitojen ratkaisuun kansalaiskeskustelulla / Lari Karreinen

14.45- 15.30 Puheenvuoro / Riikka Kämppi

15.30 - 15.45 Kahvitauko

15.45 - 17.45 Alustus ja työskentelyä/ Salla Nurminen, Sitra

17.45 - 18.00 Lopetussanat

Lisätietoa tapahtuman puhujista päivitetään tälle sivulla, joten pysy kuulolla!

 

Osallistumismaksu

Tapahtuman osallistumismaksu on 50 euroa*, ja se sisältää ruokailut sekä ohjelman. Jos joudut heräämään kohtuuttoman aikaisin (matkasi kesto on yli kolme tuntia) ehtiäksesi ohjelman alkuun, tarjoamme tapahtumaa edeltävälle yölle majoituksen. Aktiivipäivät PRO:lle voi osallistua vain vuoden 2017 jäsenmaksun 14.8.2017 mennessä maksaneet jäsenet. Tarkistamme jäsenmaksut ennen tapahtumaa. Jos haluat varmistaa, oletko maksanut jäsenmaksun, katso ohjeet http://www.nuva.fi/nuvaperheeseen/

*Osallistumismaksusta on mahdollista hakea maksuhelpotusta erityisestä syystä. Hakemus tulee toimittaa osoitteeseen sanna.larinkoski@nuva.fi ennen tapahtuman ilmoittautumisajan umpeutumista. Hakemuksen tiedot ovat luottamuksellisia.

Peruutusehdot: Kahta viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa tai ennen sitä tehtyjä peruutuksia ei veloiteta. Viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa tai sen jälkeen tehdyt peruutukset laskutetaan kokonaisuudessaan (poikkeuksena tapaukset, joissa on esittää lääkärintodistus).