Hae Tapahtumien keskiöksi!

Missä Aktiivipäivät tulisi järjestää vuonna 2020? Mitä siellä pitäisi tehdä ja kenen siellä tulisi puhua? 

Nyt voit vaikuttaa asiaan: haemme innokkaita nuorisovaltuustoja tuottamaan valtakunnallisia tapahtumia yhteistyössä kanssamme!

Aktiivipäivien  järjestäjänä saa näkyvyyttä, kunniaa, loistavan kokemuksen tapahtuman tuottamisesta sekä mahdollisuuden tuoda koko #nuvaliike omaan kuntaan. Tapahtumien järjestäminen yhteistyössä Nuva ry:n kanssa ei vaadi nuorisovaltuustolta lainkaan taloudellisia resursseja vaan ainoastaan intoa ja luovuutta!


Yleiset ehdot tapahtumapaikkakunnan ja -paikan valinnalle

 • Vain kunnalliset nuorisovaltuustot ja/tai kunnat voivat hakea tapahtumapaikkakunnaksi

 • Ehdottomat edellytykset tapahtumapaikkakunnalle:

  • tapahtumatilojen maksuttomuus

  • tapahtumatilojen esteettömyys ja turvallisuus

  • järjestäjäkumppanuus kunnallinen nuorisovaltuuston ja piirin kanssa

  • muiden tapahtumajärjestelykustannusten tulee olla kohtuullisia

 • tapahtumapaikkakuntaa voidaan vaihtaa kohtuuttoman järjestelytyön vuoksi

Liittohallitus on hyväksynyt tapahtumapaikan valintaohjeet (kokous 11/2018). Valintaohjeiden tavoitteena on turvata alueellisen tasa-arvon toteutuminen, tapahtumapaikkojen sopivat ja riittävät fasiliteetit sekä tapahtumapaikkakunnan nuorisovaltuuston aktiivisuus järjestäjäkumppanina. Liittohallituksen päätöksen mukaisesti Aktiivipäivät kiertävät eri piirien alueilla. Vuonna 2020 järjestämisvuorossa olevat piirit ovat keväällä Pohjanmaan piiri ja syksyllä Uudenmaan piiri*. Tämän lisäksi liitto järjestää mahdolliset kolmannet Aktiivipäivät huhtikuussa. Niitä hakiessa etusijalla ovat esimerkiksi nuorisovaltuustot Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa. Liittohallituksen päätöksen mukaisesti kyseiset piirit ovat etusijalla tapahtumapaikkakuntaa valittaessa, mutta valintaan vaikuttavat myös muut kriteerit. Hakemuksia toivotaan kaikkien piirien alueilta!

 

paikkakuntahaku2019.png

Kysymyksiä? Ota rohkeasti yhteyttä!

Järjestökoordinaattori Jenni Porkka, jenni.porkka@nuva.fi

 

Tietoa vuoden 2020 Aktiivipäivistä

Tällä lomakkeella nuorisovaltuusto voi hakea vuoden 2020 Aktiivipäiviä järjestettäväksi kuntaansa. Kevään Aktiivipäivät järjestetään maaliskuussa, mahdolliset kolmannet Aktiivipäivät huhtikuussa, ja Syksyn Aktiivipäivät lokakuussa. Tarkat päivämäärät varmistuvat vuoden vaihteessa. 

Osallistujia kevään ja syksyn Aktiivipäiviin tavoitellaan 200 ja kolmansiin Aktiivipäiviin 75.

Haku päättyy 13.10.2019 kello 23.59. Tapahtumapaikkakunnat päätetään liittohallituksen kokouksessa lokakuun lopussa ja julkistetaan marraskuun aikana.