Feb
3
to Feb 4

Piiritoimijakoulutus 2018

Hei, sinä aloittava tai kokeneempikin piirihallituslainen: Tervetuloa messiin piiritoimijoiden yhteiseen koulutusviikonloppuun! Piiritoimijakoulutus järjestetään Helsingissä 3.-4.2.2018 ja se tarjoaa tukea piiritoiminnan eri tehtäviin, käytännön toiminnan pyörittämiseen ja piirin oman vuoden suunnitteluun. Lisäksi pääset verkostoitumaan ja pitämään hauskaa muiden piirien kollegojen kanssa. Ilmoittaudu mukaan 17.1.2018 mennessä!

Koulutus alkaa lauantaina 3.2. klo 11 lounaalla ja päättyy sunnuntaina 4.2. viimeistään klo 15. Piirineuvosto kokoustaa perjantaina klo 17 alkaen ja kouluttautuu lauantaiaamuna klo 9-11. Tapahtumapaikka sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa. Viikonlopun tarkempi ohjelma päivitetään tälle sivulle mahdollisimman pian sen varmistuttua.

Koulutuksen hinta on Nuva ry:n jäsenille 75 euroa*. Hintaan kuuluu majoitus, ruokailut ja kohtuulliset matkakulut. Matkakulut korvataan osallistujille koulutuksen jälkeen matkalaskua vastaan. Tarkemmat tiedot koulutuksessa ja matkustusohjesäännössä.

Majoitus järjestetään hotellissa Helsingin keskustassa molempien päivien ohjelmaan osallistuville. Piirineuvoston ja liittohallituksen jäsenet voivat halutessaan majoittua myös perjantain ja lauantain välisen yön. Ilmoitathan lomaketta täyttäessä, jos tarvitset liiton järjestämän majoituksen.

Mitä: Piiritoimijakoulutus

Missä: Helsinki, Kamppi (paikat tarkentuvat)

Milloin: La 3.2. - su 4.2.2018

Hinta: 75 € / osallistuja. Hinta sisältää majoituksen, ruokailut lauantain illallista lukuunottamatta sekä kohtuulliset matkakulut.


Ilmoittautuminen päättyy 17.1. Lisätietoja koulutuksesta antaa osallisuusasiantuntija Riina Lumme, riina.lumme@nuva.fi, 044 705 7777 (lomalla 8.1. asti). Osallistumisen peruuttaminen onnistuu ennen ilmoittautumisajan päättymistä (17.1. klo 23.59) sähköpostilla. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova, ja maksun peruuttaminen onnistuu ainoastaan lääkärin todistuksella.

*Osallistumismaksusta on mahdollista hakea maksuhelpotusta erityisestä syystä. Hakemus tulee toimittaa osoitteeseen riina.lumme@nuva.fi ennen tapahtuman ilmoittautumisajan umpeutumista. Hakemuksen tiedot ovat luottamuksellisia.

View Event →
Aug
30
to Sep 13

Jäsenkysely

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto haluaa tietää mitä mieltä juuri sinä, arvoisa jäsen, olet liitosta. Vastaamalla pääset vaikuttamaan mihin suuntaan liiton kipparit toimintaa ohjaavat. Kehitämme antamasi palautteen pohjalta liiton toimintaa luomalla uutta ja parantamalla vanhaa. Vastaa ja vaikuta 13.9. mennessä.

View Event →
Aug
23
6:00 PM18:00

Avoin skype Aktiivipäivät HC:n ideoinnille

Minkälainen on sinun unelmiesi Aktiivipäivät HC? Mitä mielenkiintoisia koulutuksia toivot? Mitä hauskaa iltaohjelmassa tehdään? Mitä ikimuistoista Aktiivipäivillä koetaan?

Tule jakamaan ajatuksiasi ja ideoitasi kaikille jäsenille avoimeen Skypeen keskiviikkona 23.08.2017 klo 18:00. Voit tulla mukaan, vaikka sinulla ei olisi valmiita ideoita. Lyödään viisaat päämme yhteen!

View Event →
Aug
21
6:00 PM18:00

Avoin skype nuvalaisen käsikirjasta

Oletko aina halunnut jättää jotain nuorisovaltuustourastasi tuleville nuvalaisille? Haluatko toimia mentorina kertoa omista kokemuksistasi tai jakaa neuvoja nuvalaisten tukemiseksi? Jos vastasit kyllä, nyt sinulla on mahdollisuus osallistua nuvalaisen käsikirjan toteutukseen.

Nuvalaisen käsikirjan tekeminen aloitetaan avoimella skypellä 21.08. klo 18:00-19:00. Tulethan mukaan kertomaan omat ideasi tai ilmoittautumaan mukaan käsikirjan tekijäposseen.

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan ja tekemään jotain aivan uutta ja uskomatonta!

View Event →
Aug
19
2:00 PM14:00

Asiakirjalämpiö

Miten liiton strategiaa toimeenpannaan ensi vuonna? Mitä poliittisia kantoja liitolla on? Millaista toimintaa liitto järjestää ja miksi? Muun muassa näihin kysymyksiin paneudutaan Nuva ry:n Asiakirjalämpiössä lauantaina 19.8.2017. Asiakirjalämpiössä liiton jäsenet pääsevät vaikuttamaan ensi vuoden asiakirjojen sisältöön. Tule ohjaamaan liittohallitusta esittämään maailman parasta toimintasuunnitelmaa, talousarviota ja tavoiteohjelmaa liittokokoukselle 2017.

Asiakirjalämpiössä pääset muiden aktiivien ja liittohallituksen kanssa miettimään yhdessä, miten Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto olisi entistäkin vaikuttavampi toimija. Asiakirjalämpiön tulosten pohjalta liittohallitus tekee esityksensä vuoden 2018 toiminnasta liittokokoukselle.

Mitä: Asiakirjalämpiö

Missä: Suomen Partiolaisten Partioasema (Töölönkatu 55, Helsinki)

Milloin: Lauantaina 19.8.2017, klo 10-18

Hinta: Materiaalimaksu 10 €*.  Matkat ja lounas ovat omakustanteisia, osallistujille on kahvitarjoilu

View Event →
Feb
4
10:00 AM10:00

Piiritoimijakoulutus

Tervetuloa Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton piiritoimijakoulutukseen Helsinkiin lauantaina 4.2.2017. Koulutus kokoaa kaikki Nuva ry:n piiritoimijat yhteen verkostoutumaan, kouluttautumaan omaan tehtäväänsä ja rakentamaan piirien omia visioita tulevalle vuodelle. Koulutus on tarkoitettu kaikille Nuva ry:n piirihallituksissa toimiville.

Koulutuksessa piiritoimijat johdatetaan liiton vuoden 2017 kärkihankkeisiin ja tapahtumiin, perehdytään erilaisiin piirihallituksen tehtäviin ja niissä toimimiseen ja verkostoidutaan laajasti eri piirien toimijoiden kesken. Koulutuksessa piiritoimijat saavat syvällisen perehdytyksen piirien hallintoon ja taloudenhoitoon, tapahtumien järjestämiseen ja nuorisovaltuustojen paikallisen tukemiseen. Päivässä piiritoimijat pääsevät myös vaikuttamaan liiton vuoden 2017 toimintaan ja kuulemaan, millainen on liiton kuntavaalikampanja ja mitä se tarjoaa piireille. 

Koulutus on loistava tilaisuus kouluttautua koko piirihallituksen porukalla ja aloittaa vuosi tiedon- ja hauskantäyteisellä päivällä! 

Päivän ohjelma näyttää tältä (HUOM: mahdollisia muutoksia tulossa!)

9:30-10:00 Ovet auki koulutustilassa

10:00-10:15 Tervetulosanat

10:15 - 10:45 Nuva ry:n vuosi 2017

10:45 - 11:30 Piirihallituksen tehtävät - mitä ja koska? A

11:30-12:15 Piirihallituksen tehtävät - mitä ja koska? B

12:15 - 13:00 Lounas

13:00 - 14:00 Liiton ja piirien yhteispeli

14:00 - 14:30 Tauko / Piirit kertovat 1

14:30 - 15:15 Piirien hallinnon ABC

15:15 - 16:00 Piirien taloushallinto tutuksi

16:00-16:15 Tauko / Piirit kertovat 2

16.15 - 17.30 Viestintä ja markkinointikoulutus: tehoa paikallisiin tapahtumiin ja edunvalvontaan

17:30- 18:00 Tauko ja rentoilua / Piirit kertovat 3

18:00-18:30 Piirien kymmenottelu

18:30-19:00 Yhteenveto

 

Ilmoittaudu mukaan 20.1.2017 mennessä täältä!

View Event →
Nov
25
to Nov 27

Liittokokous

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton järjestyksessään 19. liittokokous järjestetään Kaakkois-Suomen piirin alueella! Liittokokouksessa valitaan liitolle puheenjohtaja ja hallitus sekä linjataan tulevan vuoden toiminnasta.

View Event →
Nov
8
10:00 AM10:00

Nuorisovaltuustot tulevaisuuden kunnissa

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto järjestää Suomen Kuntaliiton kanssa tilaisuuden tulevaisuuden kunnan nuorisovaltuustoista marraskuussa 2016 Kuntatalolla.

Kutsumme syksyllä kuntien päättäjiä, viranhaltijoita, ohjaajia ja nuorisovaltuutettuja keskustelemaan kesällä 2017 lakisääteiseksi muuttuvien nuorisovaltuustojen vaikuttamisen arjesta sekä visioimaan, miten nuorisovaltuustot vaikuttavat tulevaisuuden kunnissa. Luvassa on laki-infoa, hyvien käytäntöjen jakamista ja keskustelua siitä, miten nuorten kunnallista vaikuttamista voidaan edistää kunnissa yhdessä.

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan elokuussa, seuraa Nuva ry:n ja Kuntaliiton viestintäkanavia niin pääset varmasti mukaan!

 

View Event →
Nov
8
to Nov 9

OHJAAJAT mahdollistamassa vaikuttavampia nuorisovaltuustoja - nyt ja tulevaisuudessa

Ohjaajilla on korvaamaton rooli nuorisovaltuustotoiminnan mahdollistamisessa. Uuden kuntalain 26 § nuorisovaltuustot myötä nuorisovaltuustojen perustamisen lisäksi kuntien tulee taata niille toimintaedellytykset eli muun muassa riittävät ohjausresurssit sekä mahdollisuus vaikuttaa laajasti kunnan eri toimialojen asioiden valmisteluun, suunnitteluun, päätöksentekoon ja seurantaan.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. kutsuu nuorisovaltuustojen nykyisiä ja tulevia ohjaajia kouluttautumaan marraskuussa Helsinkiin.  uuden kuntalain tuomista muutoksista nuorisovaltuustokenttään sekä jakamaan hyviä vaikuttamisen arjen käytäntöjä.

Koulutus alkaa tiistain 8.11.2016 Kuntaliiton kanssa järjestettävällä seminaarilla ja ohjaajien illallisella sekä jatkuu keskiiviikkona 9.11.2016 ohjaajien omalla koulutuksella.

Varaa päivä jo kalenteriisi, nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää perustietoa tai oppia uusia eväitä ohjaajana toimimisesta sekä visioida eri kuntatoimijoiden kanssa yhdessä nuorten osallistumisen ja vaikuttamisen kehittämistä!

Ilmoittautuminen alkaa ja ohjelma julkaistaan syyskuussa.

Lisätietoa tapahtumasta täällä

 

View Event →
Sep
4
10:00 AM10:00

Kouluttajakoulutus

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton paikalliset kouluttajat pääsevät tukemaan nuorisovaltuustojen toimintaa jakamalla nuvalaisille tietoa heitä kiinnostavasta teemasta ja innostamalla vaikuttamaan. Kouluttajakoulutuksen jälkeen olet valmis antamaan muille eväitä maailman muuttamiseen!

View Event →
Sep
3
10:00 AM10:00

Asiakirjalämpiö

Mitkä ovat Nuva ry:n toiminnan painopisteet vuonna 2017? Mitä mieltä liitto on? Sinä voit olla määrittämässä liiton suuntaviivat tulevalle vuodelle Asiakirjalämpiössä! 

Asiakirjalämpiö järjestetään Helsingissä lauantaina 3.9. klo 10-17 Suomen Partiolaisten Partioaseman tiloissa osoitteessa Töölönkatu 55. Tilaisuus on maksuton ja kaikille kiinnostuneille avoin!

Ilmoittauduthan tapahtumaan täällä: http://bit.ly/2b0p8k7

Lisätietoja tapahtumasta voi kysyä Nuva ry:n puheenjohtajalta Kimi Uosukaiselta, kimi.uosukainen@nuva.fi

View Event →
Jun
11
10:00 AM10:00

Kv-kesäpäivät

Tarjolla kahvia, karkkia ja kansainvälisyyttä - Tervetuloa Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton perinteikkäisiin kv-kesäpäiviin! Luvassa on kiinnostavaa keskustelua, herkuttelua sekä mahdollisuus tutustua uusiin tyyppeihin ja liiton toimistoon. Tilaisuus järjestetään 11.6. klo 10-17 osoitteessa Punavuorenkatu 2Aa. Ohjeet perille löydät nettisivuiltamme osoitteesta http://www.nuva.fi/toimisto/

Ohjelma: 
Klo 10.00: Tilaisuuden avaus: Islam Nassar, Nuva ry:n liittohallitus, kansainvälisyysvastaava
Klo 10.15: Kansanedustaja Ozan Yanar puhuu kansainvälisyydestä.
Klo 11.00: Mauri Uusilehto, Cimo: Mikä on kansainvälistymisen merkitys? Kuinka kansainvälistyn?
Klo 12:00: Omakustanteinen lounas
Klo 13.00: Miksi eri maitten nuorten välinen yhteistyö on tärkeää? Laura Uusitalo, European Youth Parliament Finland
Klo 13.45: Kahvitauko
Klo 14.00: Islam Nassar: Ryhmätöitä kansainvälisyydestä
Klo 16.00: Virallinen tilaisuus loppuu, toimistolla saa hengailla klo 17 asti.


Täytä ilmoittautumislomake 8.6. mennessä ja olet mukana meisingissä! Tapahtuma on avoin kaikille nuvalaisille, mutta tila on valitettavasti esteellinen. 

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: http://bit.ly/1XVTIAa


Lisätietoja antaa ja kysymyksiin vastaa:
Anne Soinsaari
anne.soinsaari(at)nuva.fi
+358 44 770 0150

View Event →
Apr
3
12:00 PM12:00

Tulevaisuustyöpaja 3.4.2016

Mitkä ovat Nuva ry:n tärkeimmät tehtävät vuoteen 2021 saakka? Mikä arvopohja ohjaa kaikkia liiton valintoja? Millaista muutosta liitto haluaa saada aikaiseksi ja miten siihen päästään?

Nuva-toiminta sekä liitto ovat kehittyneet ja kasvaneet merkittävästi viime vuosina. Nuorisovaltuustojen kirjaaminen osaksi kuntalakia vaikuttaa paikalliseen toimintaan ja muuttaa myös liiton tavoitteita niin edunvalvojana kuin palvelujärjestönä. Nyt on aika osallistua liiton tulevaisuuden suunnan, strategian päivittämiseen!

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. järjestää avoimen tulevaisuustyöpajan sunnuntaina 3.4.2016 klo 12-15 Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksessa (Hietaniemenkatu 9 B, 2.kerros: kokoushuone Lautakunta). Ensimmäinen työpaja järjestettiin Aktiivipäivät ABC:n yhteydessä Hyvinkäällä 20.3. ja tämä työpaja pureutuu etenkin siinä esille nousseisiin kysymyksiin.

Tilaisuus on avoin kaikille nuorisovaltuustotoimijoille. Toivomme kuitenkin, että ilmoittaisit tulostasi etukäteen osoitteeseen toimisto@nuva.fi, jotta osaamme varautua pieniin tarjoiluihin.

 

Lisätietoja:                    

Kimi Uosukainen

Puheenjohtaja

+358 44 777 0561

kimi.uosukainen@nuva.fi

                 

Verna Castrén

Pääsihteeri

+358 44 331 1194

verna.castren@nuva.fi

                

 

View Event →
Oct
30
12:00 AM00:00

Edustajisto

 

Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto kokoontuu 30.10.2015 Suomen Turkuun. Edustajiston kokoukseen jokainen Suomen kunta voi lähettää yhden edustajan. Jos teillä on kunnassanne valittu edustaja, voi hän osallistua tapaamiseen automaattisesti. Mikäli teillä ei ole edustajaa, voitte lähettää nuorisovaltuustostanne valitsemanne henkilön. 

Mitä: Edustajiston kokous
Milloin: 30.10.2015 klo 12-16 Missä: Vimma-sali, Aurakatu 16, 20100 Turku

Tilaisuuden avaa kansanedustaja Ilkka Kanerva. Tapaamisessa käydään läpi uuden kuntalain tuomia vaikutuksia. Lisäksi keskustellaan uudesta nuorisolaista. Tilaisuus on maksuton, mutta matkakulut ovat omakustanteiset. Tapaamisessa on tarjolla kahvitarjoilu.

Ilmoittautumisia toivotaan 23.10.2015 mennessä oheisen linkin kautta: http://bit.ly/1O351m0

View Event →
Aktiivipäivät HC
Oct
3
to Oct 4

Aktiivipäivät HC

Se on taas täällä! Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto - Nuva ry:n valtakunnallinen koulutustapahtuma Aktiivipäivät HC järjestetään Vaasassa 3.-4.10.2015. 

Tänä vuonna tapahtuman teemana on vaikuttaminen vaalien välillä. Paikalle saapuu loistavia puhujia ja antoisten koulutusten pitäjiä - tärkeimpänä tietysti sinä ja muut aktiivinuoret ympäri Suomen! 

Koulutuspäiville osallistuminen maksaa Nuva ry:n jäsenille 75 euroa ja ei-jäsenille 110 euroa. Hintaan sisältyy koko viikonlopun ruokailut, koulutusmateriaalit ja lattiamajoitus koululla. Jos liityt Nuva ry:n jäseneksi viimeistään 15.9, olet oikeutettu edullisempaan jäsenhintaan. Jäsenmaksu tulee kuitenkin olla maksettuna ennen tapahtumaa.
 

Ohjelma

Lauantai 3.10

klo 12 Tapahtuman avaus

klo 12.30 Kansanedustaja Susanna Kosken tervehdys

klo 13.00 Lounas

klo 14.00 Uuden demokratian kutsu

(Dekaani Hannu Katajamäki)

klo 15.00 Eduskunnan II varapuhemiehen

Paula Risikon puhe

klo 15.30 Kahvitauko!

klo 16.00 Työpaja: Perusta, vakiinnuta, vahvista

klo 17.00 Päivällinen

klo 18.00 Kansanedustaja Ilmari Nurmisen puhe

klo 18.30 Nuva ry:n puheenjohtajapaneeli

klo 19.15 Kilpailu: Nuva ry. vuonna 2020

klo 20.00 Iltapala

klo 21.00 Iltaohjelmaa

 

Sunnuntai 4.10

klo 9 Aamiainen

klo 10 Argumentoinnin psykologia

klo 11 Verkostoidu ja visioi - vaikuttaminen puolueessa

klo 12 Piirihetki

klo 13.00 Lounas

klo 14.00 Meillä on Unelma - mutta kuinka se syntyi?

(kansalaisaktiivi Aleksi Pahkala) 

klo 14.30 Koulutus: Yhdenvertaisuus

klo 15.30 Tapahtuman päätös

 

 

Täytä ilmoittautumislomake täältä!

Tapahtuma Facebookissa

View Event →
Oct
2
2:00 PM14:00

Delta. Påverka. Du bestämmer!

Hur påverkar jag i min kommun? Vart hittar jag motivation att förändra världen? Vad skall man känna till om kommunallagen?

Svar till dessa och många fler frågor finner du på utbildningsdagen “Delta. Påverka. Du Bestämmer” i Vasa den 2.10 klockan 14-19. “Delta. Påverka. Du Bestämmer” är den första helt svenskspråkiga utbildningen genom tiden som  Förbundet för Finlands Ungdomsråd ordnar. Under dagen går vi igenom sätt att påverka vår omgivning på ett mångfaldigt sätt. Vid sidan om intressanta talturer får ni en utmärkt möjlighet att bekanta er med andra svenskspråkiga unga påverkare under evenemanget.

Evenemanget är öppet för alla och avgiftsfritt!

Evenmang i Facebook

Fyll i anmälningsblanketten så fort som möjligt!

Tilläggsinformation kan fås av förbundsstyrelsemedlem Veera Hellman (veera.hellman@nuva.fi) eller Nicholas Kujala (nicholas.kujala@nuva.fi)

 

Program

14.00: Vad är Nuva ry?

14.30: Riksdagsledamot Joakim Strand

15:00: Hur kan jag påverka i min kommun?

16:00: Paus!

16:30: Kommunallagen

17:00: Grunda, förstärk, konsolidera - arbetsgrupp

17:30: Motivation och gruppdynamik

18:30: Officiella evenemanget tar slut

 

Det 1998 grundade Förbundet för Finlands Ungdomsråd fungerar som en utbildnings-kommunikations- samarbets- samt intressebevakande organisation för alla ungdomsråd eller liknande föreningar i Finland. Läs mera om förbundet på www.nuva.fi

View Event →