NUVALAISTEN TERVEHDYS

Moikka nuvalainen,

Kiitos! Nuorisovaltuustot ympäri maata tekevät joka päivä kunnistamme päätös päätökseltä parempia paikkoja asua, opiskella ja kasvaa meille nuorille. Kiitos omasta tärkeästä panoksestasi oman kotikuntasi, sen nuorten ja nuorisovaltuustosi eteen. Kunnissa tehtävät päätökset koskettavat lapsia ja nuoria monella tapaa. Niinpä paikallisesti tehtävä vaikuttamistyö on paitsi opettavaista, sitäkin tärkeämpää kaikille kunnan nuorille.

Pian jokaisella nuorella on oikeus osallistua ja vaikuttaa oman kotikuntansa asioihin nuorisovaltuuston kautta. Uuden kuntalain myötä kuntien tulee myös taata nuville riittävät resurssit ja mahdollisuudet tulla kuulluksi kunnan päätöksenteossa. Edistyksellisen lain tulisi viedä nuorisovaltuustotoimintaa eteenpäin koko maassa. Samaan aikaan maamme hallitus uudistaa kuntien tehtäviä ja luo pohjaa täysin uudelle maakunnalliselle päätöksenteolle.

Nämä uudistukset ja tulevaisuuden kunnat sekä maakunnat tarvitsevat meitä nuvalaisia. Nuorisovaltuustot ja muut nuorten vaikuttamiskanavat mittaavat ja arvioivat jatkuvasti niin kuntiemme kuin valtion politiikanteon tapoja - niiden avoimuutta, ymmärrettävyyttä ja osallistavuutta. Toimimme pioneereina uusille politiikan tavoille ja monilta osin vahvistamme osallisuuden kulttuuria, josta hyötyvät kaikki kuntalaiset ja kansalaiset.

Yhteiskuntaa rakennetaan meille ja meidän lapsillemme. Jotta yhteiskuntamme olisi oikeudenmukainen ja tulevaisuuteen katsova, tulee meidän nykyisten nuorten olla vaikuttamassa hallituksen suuriin reformeihin. Nyt on aika vaikuttaa siihen, millaiseksi Suomen demokraattista järjestelmää rakennetaan. Tarvitaan uusia ideoita, joihin on rakennettu sisään jatkuvan kehittymisen ja uuden innovoinnin ajatukset.

Me Suomen Nuorisovaltuustojen Liitossa haluamme antaa kaiken tukemme ja kannustuksemme vaikuttamistyöllenne sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Olemme olemassa teidän paikallisen työnne tukemiseksi ja nuorten osallisuuden edistämiseksi kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Uuden kuntalain voimaanastuminen sekä nuorten äänen kuuluminen tulevaisuuden kunta ja maakunta-uudistuksissa ovat meille nuvalaisille yhteisiä koetinkiviä.

Yhteistyöllä, ennakkoluulottomalla ajattelulla ja innolla paremman yhteiskunnan luomiseksi me tulemme kääntämään nämä koetinkivet yhteisiksi onnistumisiksi!
 

Kimi Uosukainen

puheenjohtaja

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto

 

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton jäsenyys kannattaa: elinikäisiä ystäviä, huippukontakteja, hyödyllisiä koulutuksia edullisemmin, riemukkaita tapahtumia ja aitoja mahdollisuuksia vaikuttamiseen!

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. on nuorten osallisuuden asiantuntija. Vuonna 1998 perustettu järjestö edistää nuorisovaltuustojen asemaa ja parantaa nuorten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa

Syksyyn mahtuu monenlaisia loistavia tapahtumia! Aktiivipäivät PRO 15. syyskuuta ja HC 13.-15. lokakuuta kokoavat Nuvaperheen yhteen mielenkiintoisten teemojen äärelle. Lisäksi pääset 8. marraskuuta visioimaan tulevaisuuden kuntaa ja nuorisovaltuustojen merkitystä yhdessä päättäjien kanssa. 24.-26. marraskuuta on myös tarjolla jokavuotinen jännitysnäytelmä: liittokokous!


Täältä löydät piirisi tervehdyksen:

Oulun piiri

Tervehdys Oulun piiristä!

Oulun piiri on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n toiseksi pohjoisin piiri - toimimme Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa aina Kalajoelta Kuusamoon asti. Piirimme tavoitteena on ollut jo pitkään nuorisovaltuutettujen välisen yhteisöllisyyden lisääminen. Laaja alue tuo omat haasteensa, mutta myös mahdollisuutensa. Laajalle alueelle mahtuu paljon erilaisia toimintatapoja ja nuorisovaltuustoja sekä niin ongelmia kuin ratkaisujakin. Tänä vuonna olemme koonneet voimamme yksiin ja kutsumme kaikki alueen nuorisovaltuutetut yhteen Ouluun 15.10. vaihtamaan kuulumisia sekä ratkaisemaan yhteisiä ongelmia. Tervetuloa mukaan! Lisätietoa tapahtumasta lähempänä.

Väli-Suomen piiri

Tietoa Väli-Suomen piiristä

Hämeen piiri

Ohoi Häme!

Tänä syksynä tapahtuu vielä.

Kanta- ja Päijät-Hämeeseen järjestetään kummankin maakunnan omat pienet "get together" -illat, jossa verkostoidutaan toistemme kanssa, kouluttaudutaan, jutskaillaan jänniä ja vietetään aikaa yhdessä esimerkiksi pelaillen.

Pirkanmaalla taas jyrisee ensin 29.10, kun Akaan nuorisovaltuusto järjestää maakunnallisen nuorisofoorumin alueen nuorisovaltuutetuille, ja toisen kerran 13.11. kun Pirkanmaan työryhmä testaa taitojaan ja järjestää koko piirin syystapahtuman!

Syksyn aikana piirihallitus toteuttaa myös edunvalvontakiertuettaan. Älkää ihmetelkö, jos Emilia, Sami, Minna, Jirka tai Anri ottaa teihin yhteyttä ja utelee asioita. Älkää myöskään epäilkö ottaa yhteyttä meihin, jos tulee jotain kysyttävää nuva-toiminnasta tai koet tarvitsevasi piirin apua.

Hämeen piirin hallitukseen saa parhaiten yhteyttä Facebookista, meidät löytää nimellä "Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton Hämeen piiri".

Nähdään, kun tavataan!

Savo-Karjalan piiri

Tervehdys Savo-Karjalasta!

Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella toimiva Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n Savo-Karjalan piiri on kohta kuuden vuoden ajan innostanut ja yhdistänyt alueen nuorisovaltuustoja ja muita nuorisotoimijoita. Yhdistyksen vuotuiseen toimintaan kuuluu vierailuja eri kuntien nuorisovaltuutettujen luona, koulutusten vetäminen ja lisäksi teemme yhteistyötä erilaisten hankkeiden ja kunta kentän kanssa. Osana toimintamme järjestämme vuosittain kaksi isompaa koulutustapahtumaa, jotka on suunnattu alueen nuorisovaltuutetuille ja heidän ohjaajilleen. Syksyn koulutustapahtuman yhteydessä on perinteisesti myös pidetty yhdistyksen vuosikokous, jossa päätetään yhdistyksen seuraavan vuoden suuntaviivoista ja valitaan toimijat hallitukseen seuraavalle kaudelle.

Piiri tavoittelee ajatusta nuorisovaltuustojen yhteen hiileen puhaltamisesta ja vaikuttavuudesta. Pyrimme parantamaan nuorivaltuustojen mahdollisuuksia tähän tarjoamalla tapahtumia, vierailuja, koulutuksia, neuvontaa ja vaikuttamalla maakunnallisella tasolla nuorten kuulemiseen. Tähän päästäksemme koulutamme, otamme osaa nuoria koskeviin keskusteluihin ja pidämme yhteyttä nuorisovaltuustoihin. Pyrimme muun muassa vierailemaan vuoden aikana jokaisessa kunnassa ja tapaamaan mahdollisimman monta nuorta vuoden aikana. Piiriin voi olla yhteydessä jos vaikka haluatte meidän tulevan käymään kunnassanne tapaamassa nuorisovaltuustoa, vierailemaan tapahtumaanne tai tarvitsette apua jonkin ongelman ratkaisemisessa. Kätevästi meihin saa yhteyden sähköpostitse savokarjalanpiiri@nuva.fi tai soittamalla esimerkiksi puheenjohtaja Katja Monoselle (yhteistiedot löytyvät Liiton kotisivuilta).

Teemme paljon yhteistyötä Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton kanssa ja käymmekin Liiton tapahtumissa sekä pyrimme järjestämään mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan yhteiskuljetuksia kauempana järjestettäviin Liiton ja muiden piirien järjestämiin tapahtumiin. Saamme silloin tällöin mahdollisuuden tuoda Liiton tapahtumia lähemmäs ja olemmekin vahvasti mukana Kuopiossa 7.-9.10. järjestettävillä Aktiivipäivä HC tapahtumassa. Nähdään Kuopiossa!

Tervesin,
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva ry:n Savo-Karjalan piiri ry:n hallitus

ps. Seuraa meitä Facebookissa ja Instassa

Lapin piiri

Nuori vaikuttaja, Sinulle puhaltaa nyt raikkaita tuulia pohjoisesta!

Lapin alueella toimiva Lapin piiri on Nuva ry:n piireistä pinta-alaltaan suurin ja muutenkin mahtava. Piirin toimintaa pyörittävät kuusi reipasta piirihallituslaista, jotka tulevat mielellään mukaan nuvien tapahtumiin, tukevat ongelmatilanteissa ja antavat koulutusta. Järjestimme 7.5. huikean #valloittaja-tapahtuman, joka keräsi nuoria vaikuttaja kouluttautumaan, keskustelemaan ja pitämään hauskaa. Syksyllä piirimme toiminta keskittyy edunvalvontaan, tukemalla kuntia nuorisovaltuustojen perustamisessa. Jos sinua kiinnostaa olla mukana hyvän tekemisessä ja edistää Lapin aluetta oman persoonasi kautta, ota yhteyttä meihin. Tule sieki mukhaan äläkä pelekää lähestyä meikäläisiä!
Tutustu piiriin:
Piirin Facebook
Piirin Instagram

Varsinais-Suomen piiri

Tietoa Varsinais-Suomen piiristä

Kaakkois-Suomen piiri

Syystervehdys Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n Kaakkois-Suomen piiri ry:n hallitukselta!

Syksyn koittaessa on hyvä palailla myös nuorisovaltuustoarkeen. Kesän aikana Kaakkois-Suomen piirihallitus toimi aktiivisesti jäsenistönsä hyväksi. Olemme seuranneet muun muassa maakuntalakiuudistusta ja pohtineet syksyn tapahtumia ja paikallista edunvalvontaa.

Ota hyvä startti nuorisovaltuustosyksyyn ja tule piiripäivillemme Pieksämäelle 10.9. Tilaisuuden aiheena on kunta ja verkostoituminen. Luvassa on mm. mukavaa yhdessäoloa, huipputyyppejä ja kuntapeli. Piiripäivät ovat myös hyvä sauma tutustua liiton ja piirin toimintaan. Syksyn aikana luvassa ovat toisetkin piiripäivät sekä vuosikokous, seuraathan siis piirin tiedotusta!
Kaakois-Suomen piirihallitus toivottaa mukavaa syksyä nuorisovaltuustollenne. Tavataan nuvatoiminnan parissa! Jos kysyttävää tai kommentoitavaa ilmenee, ota yhteyttä sähköpostitse nuvakaasu@gmail.com tai johonkin hallituksen jäseneen. Olemme olemassa juuri sinua varten!

Uudenmaan piiri

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton Uudenmaan piirijärjestö.

Piirin tarkoituksena on toimia Uudenmaan nuorisovaltuustojen ja vastaavien vaikuttamiselimien nuorten kunnallisten ja alueellisten vaikuttajaryhmien edunvalvonta-, tiedotus- ja koulutusyhdistyksenä. Tavoite on saada jokaiseen Uudenmaan kuntaan aktiivinen ja toimiva nuorten vaikuttajaryhmä. Tavoitteena on myös osallistaa nuoria vaikuttamaan oman kuntansa ulkopuolella ja luomaan verkostoja varsinkin Uudenmaan nuorisovaltuutettujen kanssa.

Finlands Ungdomsfullmäktiges förbunds Nylands kretsorganisation.

Kretsens huvudsakliga uppdrag är att fungera som Nylands regions ungdomsfullmäktiges intressebevakare. Vi ordnar även utbildningar i regionen i frågor som angår bland annat ungdomslagens åttonde paragraf. Vårt mål är att alla Nylands kommuner har ett påverkningsorgan för ungdomarna som är fungerande. Målet är även att uppmuntra ungdomarna till påverkning utanför sin egen kommun och att bilda nätverk med unga runtom Nyland.