Vastaus Turun Sanomien artikkeliin Aktiivipäivien käytänteistä

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. järjestää 15.-17.3. Turussa Aktiivipäivät, joka on kaksi kertaa vuodessa pidettävä valtakunnallinen koulutustapahtuma. Tapahtumasta lähetettiin tiistaina 12.3. Turun alueen toimittajille tiedote ja kutsu tulla tekemään juttua tapahtumasta paikan päälle. Paikalle tulevia toimittajia pyydettiin kutsussa ilmoittamaan tulostaan etukäteen järjestäjille. Tässä yhteydessä ilmoitettiin, että turvallisuussyistä tarkat osoitetiedot ilmoitetaan vain tapahtumaan ilmoittautuneille.

Turun Sanomat julkaisi keskiviikkona 13.3. “Hyvä kysymys”-palstalla jutun “Miksi Nuva ry:n kokouspaikka on salainen?”, joka käsittelee käytäntöämme olla ilmoittamatta tapahtuman tarkkoja osoitetietoja muille kuin tapahtumaan ilmoittautuneille. Se, ettei valtakunnallisten suurten tapahtumien paikkatietoja ilmoiteta julkisesti, on Nuva ry:n vakiintunut käytäntö, joka on ollut käytössä vuosia.

Käytäntö ei perustu siihen, että tapahtumaan kohdistuisi erityistä turvallisuutta vaativaa uhkaa, tai että vastaavissa tapahtumissa olisi ollut turvallisuusuhkia, vaan liittyy turvallisen ilmapiirin luomiseen. Nuva ry. haluaa myös huomauttaa, että tapahtumapaikka on ei-julkinen eikä salainen, kuten jutussa kirjoitetaan.

Avaa koko tiedote klikkaamalla otsikkoa.

Lue lisää...

Hae meille töihin! Avoinna osallisuusasiantuntijan tehtävä 1.3.2019 alkaen

Tule edistämään nuorten vaikuttamista!

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto hakee osallisuusasiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.3.2019 alkaen. Etsimme innokasta, monipuolista ja joustavaa osallisuuden ja edunvalvonnan ammattilaista. Liiton osallisuusasiantuntijan tehtävänä on tukea nuorisovaltuustoja ja liiton piirien toimintaa ympäri Suomen.

Lue lisää...

Suomalaisen nuorisovaltuustoliikkeen vuoden 2019 johto valittu - Sami Salminen puheenjohtajaksi

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n 21. liittokokous järjestettiin tänä viikonloppuna 23.–25.11.2017 Jyväskylässä. Kokoukseen osallistui noin 150 nuorta vaikuttajaa eri puolilta Suomea. Liittokokouksessa tehtiin linjauksia tulevan vuoden toiminnasta sekä valittiin vuoden 2019 puheenjohtajisto ja muu liittohallitus. Lisäksi perjantaina järjestettiin liiton juhlavuosiohjelmaa.

Lue lisää...

Tiedotteet liittohallituksen kokouksista 15/2018 ja 16/2018

15/2018: Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n liittohallitus piti lokakuussa sähköpostitse kokouksen, jossa käsiteltiin Osallisuuden osaamiskeskuksen talousarvio.

16/2018: Lokakuussa sähköisesti pidetyssä liittohallituksen kokouksessa muun muassa käytiin läpi toimintasuunnitelmaluonnokseen saadut jäsenistön kommentit, päätettiin vs. pääsihteerin sijaistamisesta tämän perhevapaan ajan, sekä nimettiin liiton asiantuntijajäsen Osaamista osallisuuteen -hankkeen ohjausryhmään.

Lue lisää...

Tiedote: Nuorisovaltuusto jo lähes jokaisessa Suomen kunnassa

Kahdeksan kuntaa ei ole perustanut lainkaan kuntalain vuodesta 2017 asti edellyttämää nuorten vaikuttajaryhmää. Olemassa olevien nuorisovaltuustojen välillä on eroja aktiivisuudessa ja vaikuttamisen mahdollisuuksissa.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton tuottaman vuosittaisen selvityksen mukaan kahdeksaa kuntaa lukuun ottamatta jokaisessa Suomen kunnassa toimii nuorisovaltuusto tai muu nuorten vaikuttajaryhmä. Samaan aikaan vuosi sitten nuorisovaltuusto puuttui vielä 63 kunnasta.

Lue lisää...

Tiedote: Alina Heywood Nuva ry:n puheenjohtajaksi loppuvuodeksi 2018

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n ylimääräinen liittokokous järjestettiin tänään 8.9.2018 Helsingissä.

Ylimääräisessä liittokokouksessa käsiteltiin esitys epäluottamuslauseesta puheenjohtajalle, käytiin puheenjohtajavaali sekä täydennettiin varapuheenjohtajistoa ja liittohallitusta. Kokouksen puheenjohtajana toimi erityisavustaja Lauri Koskentausta.

Liittokokous päätti vapauttaa Kimi Uosukaisen puheenjohtajan tehtävästä 8.9.2018 lukien, ja valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Alina Heywoodin aikavälille 8.9.2018-31.12.2018.

Lue lisää...