Nuoret vaikuttajat kouluttautuvat Joensuussa 3.-5.10.2014

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva ry. järjestää valtakunnallisen Aktiivipäivät HC - koulutustapahtuman nuorille vaikuttajille Joensuussa, Pataluodon koululla (Pataluodonkatu 2, 80160 Joensuu) 3.-5.10.2014.

Tapahtuma kerää yhteen noin 80 nuorta vaikuttajaa ympäri Suomen viikonlopun ajaksi kouluttautumaan ajankohtaisista demokratiakasvatuksen ja vaikuttamisen teemoista. Se on jatkoa keväällä järjestetylle Aktiivipäivät ABC- tapahtumalle ja on nuorille erinomainen tilaisuus verkostoitua muiden nuorisokentän toimijoiden kanssa.

"Aktiivipäivät tarjoaa otollisen maaperän tutustua vaikuttajanuoriin ympäri maan. Siellä luodaan kontakteja ja kestäviä ystävyyssuhteita puoluepoliittisiin taustoihin katsomatta", toteaa Nuva ry:n puheenjohtaja Santeri Lohi.

Tänä vuonna Aktiivipäivien painopiste on nuorten vaikuttamisessa muun muassa "Vaikuta valittamalla"- ja väittelykoulutuksien muodossa. Puhumassa ovat esimerkiksi Keskustan kansanedustaja ja entinen liikenneministeri Anu Vehviläinen, Ei Vihapuheelle! -kampanjan aktivistit Satu Hasanen ja Christina Nenonen sekä Suomen YK-nuorten puheenjohtaja Pinja Parkkonen ja Post-2015-koordinaattori Sandra Väärikkälä.  Lisäksi viikonlopun aikana järjestetään poliittisten nuorisojärjestöjen paneeli sekä ensimmäinen Mä oon asiantuntija! -rundin kuulemisista, jossa nuoret pääsevät arvioimaan hallituksen lapsi- ja nuorisopoliittista kehitysohjelmaa.

Lisätiedot ja tarkan ohjelman löydät verkkosivuiltamme: http://www.nuva.fi/aktiivipaivat-hc/

Joensuussa nähdään!

Lisätiedot:

Santeri Lohi
puheenjohtaja
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva ry.
santeri.lohi@nuva.fi
044 777 0561

Hanna Koskenkangas
järjestösihteeri
hanna.koskenkangas@nuva.fi
044 770 0150