Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva ry:n 17. liittokokous Oulussa 7.-9.11.2014

Suomen Nuorisolvaltuustojen Liiton järjestyksessään 17. liittokokous järjestetään Oulussa 7.-9.11.2014. Vuonna 1998 perustettu Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on nuorten osallisuuden asiantuntija. Järjestö toimii Suomen nuorisovaltuustojen ja muiden vastaavien nuorten vaikuttajaryhmien koulutus- tiedotus-, edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestönä. Nuva ry. edistää nuorisovaltuustojen asemaa ja parantaa nuorten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa.

”Vuosi 2015 tulee olemaan liiton toiminnalle merkittävä, sillä uusi kuntalaki velvoittaa kunnanhallitusta asettamaan nuorisovaltuusto. Nuorten kuulemiselle kunnissa ollaan vihdoin saamassa valtakunnalliset standardit”, iloitsee liiton puheenjohtaja Santeri Lohi.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton liittokokous kerää yhteen noin sata nuorta vaikuttajaa ympäri Suomen keskustelemaan, tekemään päätöksiä ja verkostoitumaan toistensa kanssa. Liittokokous on erinomainen esimerkki siitä, että nuoret ovat aktiivisia yhteiskunnan jäseniä ja kiinnostuneita päätöksenteosta.  Viikonloppuna liitolle valitaan liittohallitus, jonka tehtävä on johtaa toimintaa seuraavan vuoden aikana. Lisäksi kokouksessa hyväksytään liiton asiakirjat, kuten toimintasuunnitelma ja tavoiteohjelma, joissa määritellään liiton suuntaviivat seuraavalle vuodelle.

Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen on myös kutsunut nuoret vastaanotolle lauantaina 8.11. Nuva ry:n liittokokouksen puheenjohtajaksi on kutsuttu Oulun kaupunginvaltuutettu Janne Hakkarainen. Lopullisen päätöksen puheenjohtajasta tekee liittokokous. ”Olen erittäin otettu pyynnöstä toimia Nuva ry:n liittokokouksen puheenjohtajana. Nuoria täytyy mielestäni kuulla entistä enemmän niin täällä Oulussa kuin valtakunnassa ylipäätänsäkin”, toteaa puheenjohtaja Hakkarainen.

Lisätietoja:

Santeri Lohi
Puheenjohtaja
+358 44 777 0561
santeri.lohi@nuva.fi

Verna Castrén
Pääsihteeri
+358 44 331 1194
verna.castren@nuva.fi