Kerava näyttää esimerkkiä nuorten kuulemisessa

YLE uutisoi 22.4. Keravan nuorisovaltuuston edustajien saamasta puhe- ja läsnäolo-oikeudesta kaupunginvaltuuston ja kaikkien lautakuntien kokouksiin. 

"On hienoa, että päättäjillä on rohkea asenne antaa nuorille vastuuta ja mahdollistaa heille aitoja tapoja vaikuttaa kunnan päätöksentekoon", iloitsee Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtaja Santeri Lohi. 

Kerava näyttää omalla toiminnallaan esimerkkiä nuorten kuulemisen vahvistamisesta. "Uuden kuntalain myötä Suomeen on muotoutumassa entistä vaikuttavampi nuorisovaltuusto-kenttä ja on erinomaista, että kunnat oma-aloitteisesti vahvistavat nuorten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa", Lohi jatkaa. 

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto julkaisee Osallisuus nyt ja vuonna 2015 -tutkimuksen tiistaina 29.4. Tutkimuksessa on kartoitettu nuorisovaltuustojen tilaa Suomessa ja siinä käsitellään mm. nuorten puhe- ja läsnäolo-oikeutta kunnan eri toimielimissä. 

Lisätiedot:

Santeri Lohi
Puheenjohtaja 
+358 44 777 0561
santeri.lohi(at)nuva.fi 

Verna Castrén
Pääsihteeri
+358 44 331 1194
verna.castren(at)nuva.fi