Kimi Uosukainen valittiin Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton johtoon

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton järjestyksessään 18. liittokokous järjestettiin Tampereella tänä viikonloppuna 20.‒22.11.2015. Kokoukseen osallistui 150 nuorta vaikuttajaa ympäri Suomea. Liittokokouksessa valittiin liitolle uusi puheenjohtaja sekä hallitus ja linjattiin tulevan vuoden toiminnasta.

Liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2016 valittiin lahtelainen 19-vuotias Kimi Uosukainen. ”Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta johtaa suomalaista nuorisovaltuustoliikettä ja edistää nuorten osallisuutta niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla”, iloitsee tuleva puheenjohtaja Uosukainen. Varapuheenjohtajiksi valittiin 20-vuotiaat Robin Korhonen Loviisasta ja Lauri Hämäläinen Hattulasta. Puheenjohtajiston lisäksi liittohallitukseen valittiin Jenna Lehtinen (20) Turusta, Joonas Paavilainen (19) Lappeenrannasta sekä Jesse Kosonen (17) ja Islam Nassar (17) Tampereelta.

Tulevana vuonna Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto laajentaa ja kehittää toimintaansa entisestään liittokokouksessa hyväksyttyjen toimintasuunnitelman ja tavoiteohjelman mukaisesti. Liitto järjestää nuorisovaltuustojen edustajille Huipputapaamisen yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa. Lisäksi liitto tukee kuntia nuorisovaltuustojen perustamisessa erillisen hankkeen avulla ja entisestään tiivistää yhteistyötä muun muassa Kuntaliiton ja ministeriöiden kanssa. “Vuonna 2016 liitto asettaa uusia edunvalvonnallisia ja toiminnallisia tavoitteita. Nuorisovaltuustojen kirjaaminen kuntalakiin vahvistaa oleellisesti liiton toiminnan tarkoitusta ja edellytyksiä, mihin meidän tulee liittona pystyä vastaamaan”, tuleva puheenjohtaja Kimi Uosukainen toteaa.

Vuonna 1998 perustettu Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on nuorten osallisuuden asiantuntija. Järjestö toimii Suomen nuorisovaltuustojen ja muiden vastaavien nuorten vaikuttajaryhmien koulutus- tiedotus-, edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestönä. Nuva ry. edistää nuorisovaltuustojen asemaa ja parantaa nuorten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa.

Lisätietoja:

Santeri Lohi, puheenjohtaja 2015

+358 44 777 0561, santeri.lohi@nuva.fi
 

Kimi Uosukainen, vuoden 2016 puheenjohtaja

+358 40 960 7219, kimi.uosukainen@nuva.fi