Nuorisovaltuutetut: Kiitos ministeri Grahn-Laasonen!

Nuorisolakia valmistelevan työryhmän ehdotus uudeksi nuorisolaiksi on julkaistu tänään 3.11. Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on koko lainvalmistelun ajan esittänyt huolensa nuorten osallistumisesta uuden lain valmisteluprosessiin. "Nuoret eivät ole olleet edustettuina työryhmässä, eikä heidän osallistamistaan ole lainvalmistelussa huomioitu", toteaa Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtaja Santeri Lohi.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto kiittää ministeri Sanni Grahn-Laasosta siitä, että ensimmäistä kertaa ikinä Suomen kaikilta nuorisovaltuustoilta pyydetään lausuntoa lakiehdotukseen. 

"Tämä on juuri sitä ennakkoluulottomuutta, jota valtiohallinnossa tarvitaan. Kannustankin nyt kaikkia nuorisovaltuustoja kommentoimaan meille nuorille tärkeää lakiesitystä. Tulemme liittona vastaamaan ministerin antamaan mahdollisuuteen tukemalla nuorisovaltuustoja lausuntojen laatimisessa”, Lohi jatkaa. 

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto iloitsee, että nuorisovaltuustojen asemaa on alettu tiedostamaan myös ministeritasolla. Nuorisovaltuustot ovat erinomaisia kuulemiskanavia kunnissa ja niiden vaikuttavuuden kannalta tämänkaltainen toiminta on erittäin merkityksellistä. 

"Haluan kiittää liittomme ja koko nuorisovaltuustokentän puolesta ministeri Grahn-Laasosta tästä kädenojennuksesta, otamme ilolla tehtävän vastaan!" riemuitsee puheenjohtaja Santeri Lohi. 

 

Lisätietoja:

Santeri Lohi, puheenjohtaja

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto

santeri.lohi@nuva.fi,

 

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote nuorisolain lausuntokierroksesta (3.11.2015) luettavissa: http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2015/11/nuorisolaki_lausunnolle.html