Nuoret vaikuttajat kohtaavat ja kouluttautuvat Kuopiossa

Tulevana viikonloppuna Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton koulutustapahtuma Aktiivipäivät HC kokoaa nuoria vaikuttajia ympäri Suomea Kuopioon. Koulutukseen osallistuu 130 nuorta kouluttautumaan, verkostoitumaan sekä keskustelemaan yhteiskunnallisista asioista. Koulutuksen teema on suora- ja digidemokratia.

Tapahtuman kouluttajina toimivat alojensa johtavat asiantuntijat, jotka perehdyttävät nuoria vaikuttamisen saloihin. Nuoret oppivat muun muassa valtiovarainministeriön, oikeusministeriön sekä Itä-Suomen hallinto-oikeuden edustajien pitämistä koulutuksista ajankohtaista tietoa sekä suorasta- että digidemokratiasta. Viikonlopun aikana järjestetään myös poliittisten nuorisojärjestöjen paneeli, jossa nuoret pääsevät tenttaamaan poliitikkoja.

Nuoret vaikuttajat toivottaa tervetulleeksi Kuopioon kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtaja Aleksi Eskelinen. Kuopion kaupunki on tapahtuman pääyhteistyökumppani mahdollistaen koulutustapahtuman tilat nuorisovaltuustotoimijoille.

”Nuoret rakentavat joka päivä parempia kuntia osallistumalla nuorisovaltuustotoimintaan. Me haluamme liittona tarjota heille kaiken mahdollisen ja ajankohtaisen tuen tehtävässään onnistumiseen, ja juuri siksi Aktiivipäivät HC on merkittävä koulutustapahtuma. Kiitän omastani sekä kaikkien nuva-toimijoiden puolesta Kuopion kaupunkia koulutuksen puitteiden, uuden oppimisen ja parhaiden käytäntöjen jakamisen mahdollistamisesta meille”, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n puheenjohtaja Kimi Uosukainen toteaa. 

Koulutukseen ensimmäistä kertaa osallistuva Tuusulan nuorisovaltuuston puheenjohtaja odottaa tapahtumalta kattavan koulutuksen lisäksi mukavaa viikonloppua. "Olen todella innoissani. Odotan HC:n antavan meille nuorisovaltuutetuille uusia eväitä jatkoon, sekä huikeaa mahdollisuutta verkostoitua. Nuorisovaltuustotoiminnassa mielestäni hienointa on uusien asioiden oppiminen, vaikuttaminen ja verkostoituminen. Liiton koulutukset tukevat toimintaa täysillä", Korpinen, 18, hehkuttaa.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto kutsuu median edustajia tutustumaan nuorisovaltuustotoimintaan sekä Aktiivipäivät HC -koulutustapahtumaan lauantaina 8.10. kello 15-18 välisenä aikana. Kulunvalvonnan vuoksi pyydämme vierailijoita ilmoittautumaan etukäteen puheenjohtaja Kimi Uosukaiselle (yhteystiedot lopussa).

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on nuorten osallisuuden asiantuntija. Vuonna 1998 perustettu järjestö toimii Suomen nuorisovaltuustojen ja muiden vastaavien nuorten vaikuttajaryhmien koulutus- tiedotus-, edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestönä. Liitto edistää nuorisovaltuustojen asemaa ja parantaa nuorten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa.

Tarkan ohjelman löydät verkkosivuiltamme: http://www.nuva.fi/aktiivipaivat-hc/

 Lisätietoja:

 Kimi Uosukainen
puheenjohtaja
+358 44 777 0561
kimi.uosukainen@nuva.fi