Uudenmaan maakunnallisessa nuorisovaltuustossa aloittaa 37 nuorta – puheenjohtajaksi 16-vuotias helsinkiläinen Jim Koskinen

Uudenmaan maakunnallinen nuorisovaltuusto perustettiin Uudenmaan maakuntaliitossa maanantaina 13.11.2017. Paikalla oli 37 nuorisovaltuustojen valitsemaa nuorisovaltuutettua. Uusimaa on mukana Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton hankkeessa, jossa maakunnat perustavat Sipilän hallituksen maakuntalakiesityksen mukaiset maakunnalliset nuorisovaltuustot nuorten väyliksi vaikuttaa sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun.

Kokoukseen saatiin nuorisovaltuustojen edustajat kaikista muista Uudenmaan 26 kunnasta paitsi Myrskylästä ja Lapinjärveltä. Nuorisovaltuutetut neuvottelivat hyvässä hengessä Uudenmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston kokoonpanoksi maksimissaan 42 nuorisovaltuutettua. Paikkojen jako tehdään portaistetusti kuntien kesken asukasluvun mukaisesti, niin että pienimmät kunnat saavat yhden edustajan ja Helsinki viisi edustajaa.

Puheenjohtajaksi valittiin tiukan äänestyksen jälkeen Jim Koskinen Helsingistä. Jim kuuluu Helsingin Ruudin ydinryhmään. Hän  aikoo heti ryhtyä toimeen, että Lapinjärvi saataisiin perustamaan nuorisovaltuusto ja Myrskylä lähettämään edustajansa mukaan. “Sote ja sen nuorisovaikutukset on valtava työmaa vuodelle 2018. Maakunnallisen nuorisovaltuuston tulee osallistaa muita nuoria ja kerätä alueen nuorten mielipiteitä. Jokaisella nuorella tulee olla oikeus tulla kuulluksi aina Hangosta Mäntsälään”, Jim toteaa.

Varapuheenjohtajaksi valittiin 17-vuotias Keravan nuorisovaltuston varapuheenjohtaja Lotta Leikoski ja toiseksi varapuheenjohtajaksi 17-vuotias  Hyvinkään nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Eero Sytelä

Eeron mielestä varsinkin nuorten työllisyys ja Uudenmaan alueen joukkoliikenne ovat teemoja, joita nuoret voivat edistää maakunnallisen nuorisovaltuuston kautta. “Tarvitaan tasa-arvoa pienten ja suurten kuntien välille. Isot kaupungit eivät saa jyrätä täysin päätöksenteossa Uudellamaalla. Helsingin ei tule sanella mitä pienemmissä kunnissa tapahtuu”, Eero sanoo.

Vastavalittu varapuheenjohtaja Lotta Leikoski on samoilla linjoilla: “Mun mielestä myös pienempiä kuntia on kuultava uudessa Uudenmaan maakuntahallinnnossa. Kouluterveydenhuolto on tärkeä teema ja nuorten äänen tulee kuulua, kun kouluterveydenhuollosta vastuu menee sote-palvelujen myötä maakuntapäättäjille.”

Uudenmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston jäseniksi valittiin:
                      

1.      Axel Colliander, Askola

2.      Jonas Papathemelis, Espoo

3.      Toivo Hursti, Espoo

4.     Joel Vanhanen, Espoo

5.      Jasmin Al-Ramahi, Hanko

6.     Jim Koskinen, Helsinki

7.      Jere Tiainen, Helsinki

8.     Jani Alanen, Helsinki

9.     Eetu Vienonen, Helsinki

10.   Dan Cederlöf,  Helsinki

11.    Sami Leppänen, Hyvinkää

12.    Eero Sytelä, Hyvinkää

13.    Aino Lampinen, Järvenpää

14.   Viljami Paimen, Järvenpää

15.    Kasperi Laine, Karkkila

16.   Lotta Leikoski, Kerava

17.    Ilias Volgin, Kerava

18.   Arttu Leskinen, Kirkkonummi

19.   Akseli Lehtonen, Lohja

20.   Liina Kutja, Lohja

21.    Iiro kankkunen, Loviisa

22.   Mimosa Helenius, Mäntsälä

23.   Viivi Kärhä, Nurmijärvi

24.   Otava Tuomi, Nurmijärvi

25.   Nikolas Kohvakka, Pornainen

26.   Antti Vartiainen, Porvoo

27.   Enni Kesselring, Porvoo

28.   Roosa Lehtimäki, Pukkila

29.   Anniina Mäntynen, Raasepori

30.   Lotta Selänniemi, Sipoo

31.    Lia Jokinen, Siuntio 

32.   Urho Läärä, Tuusula

33.   Aino Mielo, Tuusula

34.   Jaakko Linnakangas, Vantaa

35.   Monika Rautio, Vantaa

36.   Sonia Singh, Vantaa

37.   Paavo Jordman, Vihti

 

LISÄTIETOJA:

Jim Koskinen : 040 967 7779 jim.koskinen.nuva@gmail.com 
Lotta Leikoski : 044 296 3084
Eero Sytelä : 045 675 4053

Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishankkeen projektipäällikkö Aleksi Koivisto, 050 468 0035, aleksi.koivisto@nuva.fi