Nuoret vaikuttajat kouluttautuvat Haminassa 17.-19.3.2017

Tulevana viikonloppuna järjestetään Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton “Aktiivipäivät ABC” -koulutustapahtuma. Tapahtuma kerää Haminaan noin 170 nuorta vaikuttajaa ympäri Suomea kouluttautumaan, verkostoitumaan sekä opettelemaan yhteiskunnallisen vaikuttamisen saloja. Koulutustapahtuman keskeisiä teemoja ovat muun muassa vaikuttaminen, vaikuttamisen välineet, kuntavaalit sekä esiintyminen. Avajaispuhujana tilaisuudessa on kansanedustaja Sirpa Paatero.

”Suomalainen kuntakenttä elää nyt muutosten aikaa ja me nuorisovaltuutetut olemme siinä näköalapaikalla. Nuorten vaikuttamismahdollisuuksien vahvistuminen edellyttää myös nykyistä parempaa nuorten vaikuttajien kouluttautumista ja parhaiden käytäntöjen jakamista. Siksi tulevan viikonlopun Aktiivipäivät -tapahtuma on tärkeä meille nuorisovaltuustolaisille”, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n puheenjohtaja Kimi Uosukainen toteaa.

Aktiivipäivät ABC:tä odottaa innolla myös Haminan nuorisovaltuuston jäsen, 17-vuotias Markus Viita-aho. “On ollut mukavaa olla mukana Aktiivipäivät ABC:n järjestelyissä. Odotan innolla uuden oppimista, uusia ystäviä sekä hyvää meininkiä!”, Viita-aho hehkuttaa.

Kaupunginvaltuuston jäsen Nina Peltonen toivottaa Nuoret vaikuttajat tervetulleeksi Haminaan. Haminan kaupunki on tapahtuman pääyhteistyökumppani mahdollistaen koulutustapahtuman tilat nuorisovaltuustotoimijoille.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto kutsuu median edustajia tutustumaan nuorisovaltuustotoimintaan sekä Aktiivipäivät ABC -koulutustapahtumaan lauantaina 18.3. kello 8.45-10.30 välisenä aikana. Kulunvalvonnan vuoksi pyydämme vierailijoita ilmoittautumaan etukäteen puheenjohtaja Kimi Uosukaiselle (yhteystiedot lopussa).

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on nuorten osallisuuden asiantuntija. Vuonna 1998 perustettu järjestö toimii Suomen nuorisovaltuustojen ja muiden vastaavien nuorten vaikuttajaryhmien koulutus- tiedotus-, edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestönä. Liitto edistää nuorisovaltuustojen asemaa ja parantaa nuorten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa.

Tapahtuman tarkka ohjelma löytyy verkkosivuiltamme: http://www.nuva.fi/aktiivipaivat-abc/

Lisätietoja:

Kimi Uosukainen

puheenjohtaja

+358 44 777 0561

kimi.uosukainen(at)nuva.fi