Tervehdys SAMOKin liittokokoukseen 1.11.2019

Arvoisa puheenjohtaja, hyvä liittokokous. 

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto tervehtii Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry:n 24.  liittokokousta.

On mukavaa tulla tänne ei ehkä aina niin kauniiseen mutta tunnelmalliseen Itä-Pasilaan. Mutta positiivisena ihmisenä haluan ajatella, että onneksi harmaalla on monta sävyä.

Nuorten osallisuutta edistävän sidosryhmän edustajana on ilo nähdä näin monen nuoren vaikuttajan osallistuvan tähän liittokokoukseen. Kiinnostus järjestötoimintaa kohtaan, yhteisiin asioihin ja halu osallistua niistä päättämiseen on korvaamattoman arvokas voimavara, niin teille SAMOKina kuin laajemminkin yhteiskunnalle.

Tänään haluan erityisesti kiittää teitä kaikkia, jotka olette toimineet suomalaisen osallisuuden ja demokratian supersankareina. Tänä vuonna monet teistä ovat olleet ehdolla, tukitiimeissä tai äänestäjinä niin edustajistovaaleissa, kuin eduskunta- ja europarlamenttivaaleissakin. Te toiminnallanne näytätte nuoremmille vaikuttajille esimerkkiä miten politiikkaa ja vaikuttamista tehdään 2020-luvulla. Siksi haluankin Nuva ry:n puolesta kiittää koko liittokokoustanne!

Olette myös tiennäyttäjiä kun  linjaatte tässä liittokokouksessa edunvalvonnallisia kärkiänne ja valitsette liittojohdon niitä toteuttamaan. Siksi kannustankin teitä pohtimaan, miten voitte omalta osaltanne tehdä yhteistyötä eri nuoriso- ja koulutusalan toimijoiden kanssa. Paikallinen yhteistyö ja vaikuttamistoiminta esimerkiksi nuorisovaltuuston kanssa takaa suuremman vaikuttavuuden. 

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtajana odotan myös järjestöjemme syvenää yhteistyötä, kun Nuva ry:n toimisto alkuvuodesta muuttaa Lapinrinteelle. Väistyvänä ja vähän harmaapartaisena puheenjohtajana olen vähän huono esimerkki nuoristamme, mutta uskon että teillä tulee vielä olemaan monia riemukkaita hetkiä 15-vuotiaiden kirkasotsaisten nuortemme kanssa.

Näillä sanoin toivotan teille kaikille oikein vaikuttavaa liittokokousta.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n puolesta,
Sami Salminen
puheenjohtaja